Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-05-2002
Persberichten van woensdag op donderdag

Martin Panman 0561611628

Auto totall los

ERICA Vannacht reed een 19 jarige jongeman uit Emmen over de Ericasestraat in de richting van Emmen. De Emmenaar verloor de macht over het stuur en kwam met de wielen van zijn auto in de rechter berm terecht. Het corrigeren mocht niet baten, want 80 meter verder belande de jongeman uiteindelijk in een sloot. Hierbij raakte een dichtbij gelegen tuin vernield. De Emmenaar heeft geen ernstig letsel, de auto is totall los.

Ree voor de motor

ZEIJEN Gisteravond botste een motorrijder frontaal tegen een ree. De 48 jarige man uit Emmen reed over de Peesterweg toen plotseling een ree overstak. De Emmenaar kon niet meer tijdig remmen waardoor hij tegen de ree op botste. De ree overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Emmenaar was behoorlijk hard neergekomen en werd overgebracht naar het Schepersziekenhuis. Zijn motor werd zwaar beschadigd.

Diefstal auto

ASSEN Vanmorgen ontdekte een 31 jarige vrouw uit Assen dat haar Volkswagen Golf gestolen is. De auto stond geparkeerd voor haar woning aan de Troelstralaan. De 5 deurs auto is donkergrijs met aan de linkerzijde 2 deuken en met het kenteken: SK-29-TT. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak winkel

BORGER Vannacht is in een winkel aan de Grote Brink ingebroken. De inbrekers hebben de onderruit van de voordeur uit het kozijn geslagen en konden zo naar binnen. Hier hebben ze een buit gemaakt van o.a. sigaretten. Getuigen hebben bevestigd dat er meerdere inbrekers waren. De politie stelt een onderzoek in.

Vier autos op elkaar bij wegwerkzaamheden

ROGAT Woensdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de N851 bij Rogat. Een 82 jarige bestuurster uit Meppel zag te laat dat er voor haar op de weg twee autos voor een verkeerslicht stil stonden. Ter plaatse is men bezig met wegwerkzaamheden en het verkeer wordt geregeld doormiddel van verkeerslichten.

Met een flinke snelheid reed de vrouw uit Meppel tegen de voor haar stil staande personenauto, bestuurd door een inwoonster uit De Wijk. Door de klap van de aanrijding botste deze weer op een voorganger, een auto bestuurd door een inwoner van Enschede. De auto van de vrouw uit Meppel werd vervolgens aangereden door een bestuurster uit Hoogeveen. De Meppelse werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel, evenals de bestuurster uit De wijk.

Jongen mishandelt

EMMEN Gisteravond reed een 13 jarige jongen uit Emmen langs de Grote Rietplas op weg naar huis. De jongen zag een fiets op het fietspad liggen en stopte. Op dat zelfde moment komen er 4 jongens tevoorschijn en zonder iets te zeggen beginnen ze de jongen te slaan en te schoppen. Zijn fiets wordt ook nog in elkaar getrapt. De vier jongemannen droegen allemaal bivakmutsen. De politie stelt een onderzoek in.