Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 30 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: lastige vrouw aangehouden
De politie werd woensdagochtend naar een horecagelegenheid aan de Grote Markt gestuurd waar een 26-jarige vrouw uit Groningen voor overlast zorgde. Met de vrouw, die zichtbaar onder invloed verkeerde, viel geen gesprek te voeren. Zij schopte en sloeg om zich heen en werd aangehouden. Na het nodige verzet op gepaste wijze gebroken te hebben werd zij ingesloten.

Groningen: twee jongens (14) aangehouden na vlucht Een agent controleerde woensdagmiddag in de Padangstraat een 21-jarige automobilist uit Groningen. Uit de gegevens van de meldkamer van de politie bleek dat de man niet teruggekeerd was van verlof uit een penitentiaire inrichting. Nadat de agent de man had aangesproken startte hij de auto en ondanks een poging van de agent om de sleutels uit het contactslot te halen reed hij hard weg. De agent kwam daarbij te vallen en de auto reed over zijn dienstfiets heen. In de auto zaten behalve de bestuurder nog twee jonge jongens. Na een zoektocht werd de auto terug gevonden in de Antillenstraat. Na enige tijd kwamen beide 14-jarige jongens uit Groningen terug bij de auto en werden aangehouden. De zoektocht naar de 21-jarige Groninger wordt voorgezet.

Groningen: aanhouding voor belediging
Agenten hielden woensdagnacht op de Toppingaheerd een 43-jarige Stadjer aan voor belediging. De man sprak de agenten aan en beledigde daarbij een van hem. Hij werd, nadat hij zich behoorlijk verzette, geboeid naar het bureau overgebracht. Na verhoord te zijn werd de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: straatdealers aangehouden
In de Oude Kijk in t Jatstraat werden woensdagnacht drie straatdealers aangehouden. De mannen, 17 jaar uit Roodeschool, 23 jaar uit Groningen en 27 jaar zonder vaste verblijfplaats, spraken voorbijgangers aan en hadden pillen in de verkoop. Na verhoor werden de drie met processen-verbaal op zak heengezonden.

Groningen: fietsster aangereden
Een 37-jarige fietsster uit Groningen werd woensdagmiddag op de van Ketwich Verschuurlaan aangereden door een 23-jarige automobilist uit Assen. De man verleende geen voorrang aan de fietsende vrouw die na de botsing ten val kwam. Zij werd met een hoofdwond voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Garmerwolde / Veendam: bromcontrole
Woensdagochtend heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Dorpsweg in Garmerwolde. Hierbij werden 26 bromfietsen gecontroleerd. Bij 21 bestuurders werd een overtreding geconstateerd variërend van geen helm, slechte uitlaat, te veel vermogen, geen verzekering en slechte remmen. Tijdens de controle probeerden twee bestuurders zich uit de voeten te maken. Zij konden worden achterhaald. De bestuurders kregen allen een proces-verbaal. Ook in Veendam werd een soortgelijke controle uitgevoerd op de Spoorweg. Hierbij werden niet alleen bromfietsen maar ook automobilisten staande gehouden. Naast diverse technische gebreken werden ruim 300 blaasproeven gehouden. Diverse bestuurders kregen een proces-verbaal voor gebreken. Niemand hoefde een alcoholproef te ondergaan.

Boerakker: alcohol gebruikers
In Boerakker werd woensdagmiddag op de Hoofdweg een 34-jarige inwoner van Sebaldeburen aangehouden. Agenten zagen de man rijden terwijl hij niet in het bezìt is van een rijbewijs. Bij controle bleek bovendien alcohol gebruik. De bestuurder weigerde echter mee te werken aan een bloedonderzoek. Zijn auto werd in beslag genomen en de man kreeg enkele processen verbaal. In Winschoten werd een 22-jarige automobilist uit die plaats van de weg gehaald. Agenten zagen dat de man met grote snelheid over het Schonfeldplein scheurde. Nadat zij de man hadden weten te stoppen bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs en zijn voertuig was ook niet verzekerd. Bij een blaastest constateerden de agenten dat de man alcohol had gebruikt. Een blaastest wees uit dat hij bijna 2 promille in zijn bloed had. De auto is aan het bureau geplaatst en de man deed vrijwillig afstand van het voertuig gezien de technische staat van dienst. Hij verliet met de nodige boetes het politiebureau. Op de Hoofdweg in Wedderveer boste een 49-jarige man uit Vriescheloo met zijn brommobiel tegen een boom. De man bleek onder invloed van alcohol de macht over het stuur te zijn verloren. Toen de man een blaastest moest aflegen lukte dit niet en aan een bloedproef weigerde hij mee te werken. De brommobiel moest worden weggesleept.

Kantens: auto over de kop
Een 18-jarige jongen uit Middelstum raakte woensdagavond met zijn auto van de weg en sloeg daarbij over de kop. De jongen raakte op de Klinkenborgerweg in Kantens met het voertuig uit de bocht en kwam in de linkerberm terecht. Door te snel te corrigeren schoot de auto nogmaals over de rijbaan en belandde uiteindelijk via de rechterberm weer in de linkerberm, waarbij de auto over de kop sloeg. De jongen en zijn drie passagiers konden wonder boven wonder zonder kleerscheuren uit de auto klauteren. De jongen bleek 1 maand in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto moest zwaar beschadigd worden weggesleept.

Oude Pekela: hennepkwekerij
De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Veemstede in Oude Pekela een hennepkwekerij verwijderd. Naar aanleiding van klachten werd een onderzoek in de woning ingesteld. Op een zolderkamer troffen de agenten een in werking zijnde plantage met ruim 130 planten en de nodige apparatuur aan. Bovendien werden in de woning diverse verboden vuurwapens en munitie aangetroffen. De 29-jarige bewoner was niet aanwezig. Hij wordt later gehoord.

Nieuwe Pekela: zender uit de lucht
Samen met de Radiocontroledienst heeft de politie woensdagmiddag in een woning aan de Brouwerstraat in Nieuwe Pekela een illegale zender aangetroffen. De 27-jarige bewoner veroorzaakte met zijn zender overlast in de buurt. Het apparaat werd in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Veendam: meisje loopt letsel op bij oversteken
Op de Sorghvlietlaan in Veendam raakte een 11-jarige meisje woensdagmiddag aan haar hoofd gewond. Het kind stak plotseling de rijbaan op waarbij ze werd geschept door een 32-jarige automobilist uit Groningen. Het kind werd naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De auto liep slechts lichte schade op aan de voorruit.

Hoogezand: man aangehouden na bedreigingen
De politie heeft woensdagavond een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man was door een beveiligingmedewerker betrapt toen hij tussen geparkeerd staande autos op de melkweg in Hoogezand stond te rommelen. Toen de medewerker de verdachte aansprak bedreigde hij de medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hierna vluchtte de man de woonwijk in. Hij verstopte zich in een tuin waarbij hij de bewoonster ook met de dood bedreigde. Na een korte zoektocht wisten agenten de man in een tuin aan te houden. Hij bleek niet in het bezit van een vuurwapen maar dreigde met een tuinschepje. De man is voorlopig ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)