Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Verkeersongeval

UTRECHT- Woensdagmiddag botste een 37-jarige man uit Lopik tegen een stadsbus.

Omstreeks 15.30 uur reed de man over de Weg tot de Wetenschap in de richting van het centrum, toen hij niet zag dat een stadsbus voor hem stil stond bij een bushalte. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de auto zodanige schade opliep dat deze moest worden weggetakeld. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de 37-jarige man niets mankeerde, maar hij kon zich van het ongeval niets meer herinneren.

Aanrijding bromfietser
UTRECHT- Woensdagmiddag raakte een 17-jarige bromfietser uit Utrecht licht gewond nadat hij in botsing was gekomen met een automobilist.

De bromfietser reed over de Zeehaenkade in de richting van de Socratesweg. Voor hem op de weg stond een trekker met oplegger geparkeerd, waardoor de jongen moest uitwijken naar de linker weghelft. Op datzelfde moment kwam uit tegenovergestelde richting een 41-jarige automobilist uit Bakel rijden, die de bromfietser, over het hoofd zag door een andere auto. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de bromfietser licht gewond raakte aan zijn been.

Snelheidsduivel

UTRECHT- De politie hield dinsdagmiddag een 22-jarige automobilist uit Utrecht aan die wel erg veel haast had.

De politie zag de man omstreeks 12.50 uur rijden over de Waterlinieweg met een snelheid van 150 km/u (na correctie 145 km/u), terwijl 70 km/u is toegestaan. Hierop kreeg de man een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

Aanrijding met vuilnisauto
UTRECHT- Woensdagmiddag raakte een 29-jarige man uit Utrecht gewond aan zijn nek na een aanrijding met een vuilnisauto.

Om 14.40 uur stond de 36-jarige bestuurder van een vuilnisauto voor het verkeerslicht op de kruising van t Goylaan met de Linschotensingel te wachten. Achter hem stond een 26-jarige vrouw uit Enschede met haar auto.Toen het verkeerslicht op groen sprong, trokken beide voertuigen op, maar plotseling remde de vrachtwagenbestuurder weer. Dit zag de 26-jarige automobiliste te laat, waardoor ze tegen de vrachtauto botste. De 29-jarige man, die naast haar zat, droeg vermoedelijk geen gordel en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. De ambulance kwam ter plaatse, die de man met een mogelijke whiplash naar het ziekenhuis vervoerde. De andere betrokkenen bleven ongedeerd, maar de auto van de 26-jarige vrouw moest worden weggetakeld.

Aanhouding na ongeval

UTRECHT- Woensdagavond raakte een 20-jarige man uit Utrecht ernstig gewond nadat hij met zijn crossmotor ten val was gekomen.

De man reed omstreeks 19.30 uur over het fietspad van de Joseph Haydnlaan, toen hij vermoedelijk met zijn voorwiel tegen het achterwiel van een andere motorrijder reed, waardoor hij over de kop sloeg. Deze andere motorrijder is doorgereden. Door de klap liep de 20-jarige man behoorlijk hersenletsel op en hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd ook nog een gebroken schouder en sleutelbeen geconstateerd.

Toen het slachtoffer nog op de grond lag en behandeld werd door ambulancepersoneel, vond een 25-jarige man uit Utrecht het nodig zich hiermee te bemoeien. Een politieagent sprak hem hierop aan, waarop de man hem hard in het gezicht sloeg. De verdachte werd met gepast geweld aangehouden. Hij is op het politiebureau ingesloten voor verhoor.

Aantreffen drugs
UTRECHT- De politie hield woensdagmorgen een 42-jarige man aan nadat in zijn woning een verdovende middelen waren aangetroffen.

Na onderzoek hield de politie om 10.15 uur een doorzoeking in een woning op de Vleutenseweg, waarbij een hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen. Als verdachte in deze zaak werd de 42-jarige bewoner van het pand aangehouden. Hij is op het bureau ingesloten en hij is inmiddels verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging met vuurwapen

UTRECHT- Woensdagochtend werd een 41-jarige man uit Utrecht op de Rijksweg A2 door een nog onbekende man bedreigd met een vuurwapen.

Om 06.55 uur reed de 41-jarige automobilist op de Thomas a Kempisweg. Op de kruising met de Vleutenseweg reed een onbekende bestuurder links naast hem. Deze man probeerde zijn auto in de rij te voegen, wat niet lukte. Hierop stak hij zijn middelvinger op naar de 41-jarige automobilist. Gekomen op de A2 zag de 41-jarige bestuurder de man weer links naast hem rijden op de middenbaan. De onbekende bestuurder wees met vermoedelijk een vuurwapen naar de man, waarop deze zijn auto op de vluchtstrook reed. De onbekende verdachte reed hierna door. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de onbekende man.

Lastige motorrijder toch aangehouden
UTRECHT- De politie hield in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei een 20-jarige man uit Utrecht aan op de Oudegracht.

Om 00.10 uur kreeg de politie de melding dat er gecrost werd op de Oudegracht. Hierop ging een agent van het mountainbiketeam ter plaatse en zag dat een 20-jarige man inderdaad aan het crossen was. De agent wilde hem hierop aanspreken, maar de man was het hier niet mee eens. Hij trok op en reed op de agent in, waardoor beiden ten val kwamen. Hierbij kwam het been van de man vast te zitten tegen een uitlaatpijp. De agent kon de man loswrikken, waarop de man het op een lopen zetten.

Op aanwijzing van een getuige werd de man aangetroffen op de Brandstraat, waar hij wederom probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen. De agent op de mountainbike achtervolgde hem en uiteindelijk kon de verdachte op de Oudegracht aan de Werf worden aangehouden. Door het ongeval had de verdachte behoorlijke brandplekken aan zijn been opgelopen, waarvoor hij is behandeld. Hij is op het bureau ingesloten.