Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Straatrovers aangehouden

MAARSSEN Op woensdag 29 mei werden twee verdachten op heterdaad betrapt toen zij een jongen probeerden te beroven. Beiden werden aangehouden.

Rond 13.50 uur fietste een politieman in burger op het Bisonspoor ter hoogte van het zwembad. Daar zag hij dat twee jongens een andere jongen vasthielden en tegen de gevel aandrukten. Toen hij poolshoogte ging nemen gingen de beide jongens er op de fiets vandoor. Het slachtoffer, een 14-jarige jongen uit Maarssen, vertelde dat de jongens hem hadden bedreigd en geschopt. Zij wilden zijn portemonnee en GSM hebben. Door tussenkomst van de politieman was de beroving niet gelukt.

De politieman ging daarop achter de beide verdachten aan en gaf hun signalement aan de politiemeldkamer door. Hij raakte hen bij de Hoge brug kwijt, maar de verdachten, 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden door andere politiemensen op de Oostkanaaldijk aangehouden. Beiden zijn in het politiebureau ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor poging diefstal met geweld. Het slachtoffer hield een pijnlijke kaak, rug en linkerslaap aan de poging tot beroving over.

Verkeersconflict escaleert

MAARSSEN Op woensdag 29 mei zijn een man en een jongen na een verkeersconflict aangehouden.

Rond 15.40 uur reed een 37-jarige man uit Maarssen met zijn fiets over het fietspad van het Bisonspoor, ter hoogte van de bibliotheek. Een 15-jarige jongen uit Maarssen reed hem over hetzelfde fietspad tegemoet en reed dus tegen de richting van het verkeer in. De man sprak de jongen hierop aan, maar die reageerde nonchalant en fietste door. De man ging achter de jongen aan en sprak hem in het winkelcentrum Bisonspoor nogmaals aan. Daarbij ontstond een woordenwisseling die uitmondde in een duw- en trekpartij. Daarna bedreigde de jongen de man met een beugelslot en een mes. De man gaf de jongen daarop een klap tegen het hoofd. Een getuige wist de jongen het mes afhandig te maken. Getuigen belden de politie en omdat er sprake was van een vechtpartij met wapengebruik gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

Beide betrokkenen zijn door de politie aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen liep door de klap tegen zijn hoofd een lichte hersenschudding op.

Nep vuurwapen

LINSCHOTEN Op woensdag 29 mei zijn twee jongens aangehouden voor het in hun bezit hebben van een echt lijkend nep vuurwapen.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich op de Dorpstraat bevonden en vermoedelijk een vuurwapen bij zich hadden. Zij waren weggereden op een bromfiets. De jongens werden even later door politiemensen op de Jacob van Barneveldstraat gecontroleerd. Onder het zadel van de brommer werd het wapen aangetroffen. Het bleek te gaan om een zeer echt lijkend nep vuurwapen. Deze werd in beslag genomen en de jongens, beiden 17 jaar oud en afkomstig uit Linschoten, werden aangehouden. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet wapens en munitie. Zij zijn rond middernacht weer heengezonden.

Automobiliste onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 03.35 uur controleerden politiemensen op de Provincialeweg N201 een 33-jarige automobiliste uit Vinkeveen. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 1,15 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Daar de vrouw al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed, werd haar rijbewijs ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.