Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 29 MEI 2002 vergadering gemeenteraad
De gemeenteraad vergadert op donderdag 30 mei aanstaande vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.
Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* verzoek Stichting 'De Beemden' en Stichting Muziekschool 'Hunsingo' om verstrekking geldlening.

* Krediet van ¤ 79.500,-- voor preventiemaatregelen legionellabacterie in gemeentelijke gebouwen. De vergadering is openbaar. De voorstellen van het college van b. en w. kunt u inzien op het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken. N.B. U kunt op één of meer agendapunten inspreken. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dan moet u dat melden bij de gemeentesecretaris, de heer E. de Vries, tel. 050-3018282.

vaccinatie Meningokokken

Volgende maand gaat de landelijke vaccinatiecampagne tegen meningokokken C van start.
Deze vaccinatiecampagne zal plaatsvinden in twee rondes, één voor de zomervakantie en één erna.
Tijdens de eerste vaccinatieronde, die in juni begint, worden alle kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en alle jongeren van 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd. De kinderen van 6 tot en met 14 jaar komen in september van dit jaar aan de beurt.

De GGD Groningen start in samenwerking met een aantal partners op maandag 3 juni a.s. met de eerste vaccinatieronde in de provincie Groningen. Deze eerste ronde eindigt op 19 juni a.s. De vaccinaties zullen op 10 verschillende locaties onze provincie plaatsvinden. Een van die locaties is sporthal De Beemden in Bedum. Op 13 juni zullen daar kinderen uit de gemeenten Bedum, Ten Boer, Loppersum en Eemsmond worden ingeënt.

Alle kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en alle jongeren van 15 tot en met 18 jaar ontvangen een envelop van GGD Nederland (of hebben deze reeds ontvangen) met daarin een oproepkaart waarop staat waar en wanneer ze zich kunnen laten inenten. In deze envelop zit tevens een informatiefolder en een brief van de GGD Groningen.

De oproep wordt verstuurd naar het adres waarop het kind staat ingeschreven. Voor de meeste kinderen zal dit tevens het adres van de ouders/verzorgers zijn. Voor sommige jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot en met 18 jaar kan dit ook zijn of haar eigen woonadres betreffen (bijvoorbeeld studenten). Houd de brievenbus dus in de gaten!
Omdat er een beperkt aantal vaccins beschikbaar is, is het niet mogelijk om op een ander tijdstip of op een andere locatie een vaccinatie te krijgen. Daarom is het erg belangrijk dat de inenting gehaald wordt op de tijd en de locatie die aangegeven staat op de oproepkaart.

Hoewel de vaccinatie niet verplicht is en de kans op besmetting niet groot, is het belangrijk dat het risico op besmetting zo klein mogelijk wordt gehouden. Daarom wordt een ieder die een oproep tot vaccinatie ontvangt aangeraden hier gehoor aan te geven.

Voor algemene informatie over meningokokken C is er een gratis telefoonnummer 0800-300 80 51 (op werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur). Voor informatie over de campagne in Groningen kunt u terecht bij de GGD Groningen, bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer (050) 367 41 77. Hier kunt u tevens informatie over de oproep krijgen. In deze rubriek vindt volgende week nadere informatie over de inentingen op 13 juni aanstaande.

informatie van uw brandweer

De meeste slachtoffers van een brand vallen bij branden in woonhuizen. Jaarlijks branden er in ons land ongeveer 8.000 af. U kunt er zelf veel aan doen om brand in uw eigen huis te voorkomen! Of om de gevolgen te beperken als er onverhoopt brand uitbreekt. Brand voorkómen kunt u bijvoorbeeld door de televisie niet in de stand-by stand te laten staan, niet te roken in bed en het filter van uw afzuigkap regelmatig schoon te maken. Wanneer u kinderen heeft, is het belangrijk dat u ze leert om voorzichtig te zijn met zaken als hete pannen, lucifers, aanstekers en brandende kaarsen. Bij de voorbereiding op een eventuele brand hoort ook een vluchtplan. Gaat u eens na hoe u zo snel mogelijk het huis kunt verlaten vanaf verschillende plekken. Het is van belang om dit op gezette tijden te oefenen. Betrek de kinderen daar ook bij !
Mocht er toch brand ontstaan, dan kunnen rookmelders van levensbelang zijn. Dit geldt vooral 's nachts. Rookmelders waarschuwen u tijdig met een geluidssignaal dat er rook in huis is. Om kleine brandjes te blussen, is een blusdeken of een draagbaar blustoestel handig. Rookmelders, blustoestellen en blusdekens zijn onder meer verkrijgbaar bij bouwmarkten. Let bij de aanschaf van deze producten wel op het keurmerk !

raadscommissie VROM

De raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Milieu vergadert op donderdag 6 juni 2002, aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis.
Op de (voorlopige) agenda staan de volgende onderwerpen.
* Presentatie Landbouwontwikkelingsplan Bedum-Ten Boer.
* Presentatie eerste schetsen herinrichting Stationsweg/Wilhelminalaan en Molenweg.

* Renovatie en uitbreiding gemeentehuis.

* Vrijstelling ex art. 19, lid 1 WRO voor bouw nieuw verzorgingscentrum aan Prof. Boermastraat te Bedum.

De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op één of meer onderwerpen worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk 5 juni a.s. worden gemeld bij de secretaris van de commissie, mevr. H.S. Kruims (tel. 050-3018220).
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afd. Bestuurszaken, ter inzage.

stremming Stadsweg

In verband met de aanleg van een verhoogd plateau op de kruising Stadsweg/ Mr. van Roijenstraat in Onderdendam is de Stadsweg van dinsdag 4 juni t/m vrijdag 7 juni tussen de Wroetende Mol en de Achterweg gestremd voor het doorgaand verkeer, uitgezonderd fietsers en voetgangers.

vrijstelling bestemmingsplan Oosterheerd 1

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van J. Weidgraaf vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan OOSTERHEERD voor het plaatsen van een berging aan De Vlijt 61 te Bedum.

Het bouwplan ligt vanaf 30 mei tot en met 27 juni 2002 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt, kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA BEDUM.

ontheffing lozing op riool

Op grond van artikel 10.47 van de Wet milieubeheer hebben Burgemeester en wethouders ontheffing verleend voor het lozen van grondwater op de gemeentelijke riolering. Het betreft het lozen van grondwater dat vrijkomt bij de bemaling van de bouwput (t.b.v. de aanleg van een bergbezinkzak) in het Geert Reinderspark te Bedum. De ontheffing is verleend onder voorwaarden. De gegevens liggen ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM (tel. 050-3018245).

Kapvergunning

Stichting Seniorenhuisvesting Bederawalda heeft een vergunning gevraagd voor het kappen van vijf bomen, staande in de tuin bij de seniorenflat aan De Vlijt 1 te Bedum. Voor vier van deze bomen (twee kastanjes, een vleugelnootboom en een wilg) is de kapvergunning geweigerd, vanwege de natuurwaarde en de beeldbepalende waarde van de bomen. Voor de vijfde boom, een Japanse kers, is een kapvergunning verleend omdat deze boom hinder veroorzaakt voor de bewoners. De verleende kapvergunning ligt vanaf 30 mei 2002 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Tijdens deze periode kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de kapvergunning worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA te Bedum.

Collecten in juni:

03 t/m 08 juni: Nationaal Epilepsie Fonds
10 t/m 15 juni: Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO) 17 t/m 22 juni: Maag Lever Darm Stichting

Festiviteiten in juni:


01 en 02 juni: Trekschuittheatertocht
11 en 12 juni: Circus Malford op terrein aan de Waldadrift in Bedum 07 t/m 16 juni: Walfridusweek, georganiseerd door Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum
13 juni: Jaarfeest Stichting 's Heerenloo Opmaat 18 juni: Wielerronde "De Omloop van Bedum" met daarnaast hardloopwedstrijd/braderie en overige activiteiten 20 juni: Concert muziekvereniging "Wilhelmina" in de Grotestraat in Bedum
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

17-05-2002 Het vergroten van een woning aan Stationsweg 55 te Bedum. 17-05-2002 Het plaatsen van twee doelen aan Havik (ongenummerd) t.p. speelveldje te Bedum
17-05-2002 Het bouwen van een garage aan Lageweg 6 te Bedum. 21-05-2002 Het plaatsen van een tuinhuisje aan Kieviet 37 te Bedum. 21-05-2002 Het plaatsen van een gagage aan Warffumerweg 33 te Onderdendam.
21-05-2002 Het plaatsen van een mestsilo aan Winsumerweg 10 te Onderdendam.
21-05-2002 Het plaatsen van dakramen aan Noordwolderweg 109 te Bedum. 22-05-2002 Het bouwen van een kiosk aan Kerklaan 2-4 te Bedum. 23-05-2002 Het plaatsen van een berging aan De Vlier 3 te Bedum.

De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

melding sloopvoornemen

De volgende melding voor het slopen is de afgelopen periode bij
23-05-2002 Het verwijderen van asbesthoudende golfplaten aan Boterdiep OZ 2 te Onderdendam.

De melding ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

aanvraag sloopvergunning

De volgende aanvraag om een sloopvergunning is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

22-05-2002 Het verwijderen van asbesthoudende dakplaten aan Noordwolderweg 2 te Noordwolde.

De aanvraag ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.