Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 30-05-02 11:58
Ochtenduitgave donderdag 30 mei 2002
TAXICHAUFFEUR ERNSTIG GEWOND (30 mei 2002)
In de nacht van woensdag op donderdag raakte een 54-jarige taxichauffeur uit Vlaardingen in de Korte Schoonderloostraat ernstig gewond aan het hoofd. Omstreeks twee uur hoorden omwonenden een onenigheid op straat en zagen nog net iemand weglopen. De taxi stond stil in een hoop afval en de chauffeur zat met zwaar hoofdletsel op de bestuurdersplaats. De chauffeur is opgenomen in het Dijkzigtziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe de verwondingen zijn toegebracht. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in, er is een recherche Assistentie Groep (RAG) geformeerd van twaalf rechercheurs.

ACTIE DRUGSOVERLAST (30 mei 2002)
Naar aanleiding van klachten van omwonenden werd er woensdagmiddag omstreeks één uur in een woning aan de Millinxstraat door de politie een inval gedaan in een drugspand. Er werden in totaal tien verdachten aangehouden. Twee van hen werden voor de woning aangehouden omdat zij drugs verkochten. In de woning zelf werden gebruikershoeveelheden verdovende middelen en een vuurwapen aangetroffen. Avonduitgave woensdag 29 mei 2002
HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (29 mei 2002)
RIDDERKERK - Woensdagmorgen werd door personeel van de wijkpolitie van het bureau Ridderkerk een onderzoek ingesteld in een pand in de Nijverheidstraat. In twee afgeschermde ruimten werden hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal 1260 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. De voor de beide kwekerijen benodigde stroom bleek, na controle door personeel van Eneco, illegaal te worden afgetapt en werd afgesloten. Naar de huurder van het pand, die niet aanwezig was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. Tevens gaat Eneco aangifte doen van diefstal van stroom.

BEROOFD BIJ PINAUTOMAAT, VERDACHTE AANGEHOUDEN (29 mei 2002) Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam werd woensdagmorgen het slachtoffer van een beroving op de Katendrechtse Lagedijk. De vrouw had net gepind toen een man haar tas probeerde te pakken, waarbij hij haar in het oor beet. Twee mannen schoten haar echter te hulp en renden achter de verdachte aan. Onderweg verloor deze een schoen en vervolgens vluchtte hij een pand binnen in de Frans Bekkerstraat. Daar werd even later een 24-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De vrouw moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan de beet in haar oor.

SNELHEIDSCONTROLES (29 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen op de 's-Gravendijkwal en 's middags op de Pascalweg en Nieuwe Langeweg (Hoogvliet) radarsnelheidscontroles. Op de 's-Gravendijkwal werd tussen acht uur en kwart voor negen gecontroleerd. Hier flitste de snelheidsradar 50 van de 480 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 78 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Tussen kwart voor vier en kwart voor zes overschreden op de Pascalweg 178 van de 1647 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur. Op de Nieuwe Langeweg werd eveneens tussen kwart voor vier en kwart voor zes gecontroleerd. Hier namen 162 van de 614 passerende automobilisten het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogste score: 75 km/uur.

BROMFIETSCONTROLE (29 mei 2002)
Politiepersoneel van het Bureau Maashaven hield woensdagmorgen en
-middag een bromfietscontrole op de Maashaven. Twee motoragenten haalden de te controleren brommers en scooters van de weg en brachten ze naar de controleplaats. In totaal werden 50 bromfietsen en scooters, alsmede hun berijders, gecontroleerd, waarbij er 43 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer geen verzekering, geen helm op, geen bromfietscertificaat en te hoge constructiesnelheid.