Gemeente Breda

30-05-2002

Breda wil nieuw milieustation bouwen

De gemeente Breda wil een nieuw milieustation bouwen aan de Slingerweg. Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor hiertoe een krediet van e 1.230.000,- beschikbaar te stellen.
Het nieuwe milieustation moet het huidige, tijdelijke milieustation aan de Slingerweg 9 vervangen.

Al vanaf 1994 werkt de gemeente aan de realisatie van een volwaardig milieustation op deze locatie. Het milieustation komt op het parkeerterrein naast het huidige pand van Afvalservice aan de Slingerweg 9. Hiervoor was een wijziging van het bestemmingsplan nodig.
Onder meer vanwege een beroepsprocedure tegen de benodigde wijziging is de realisatie van het nieuwe milieustation vertraagd. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in september 2000 de bezwaren tegen deze bestemmingsplanwijziging ongegrond verklaard. Daarna is er nog onderzocht of een dergelijk definitief milieustation past in de ontwikkelingsvisie van de Spoorzone, waarbij niet alleen veel aandacht besteed is aan de kwaliteit van de gebouwen, maar tevens aan de afwikkeling van het verkeer. Op basis van dit onderzoek stelt het college van burgemeester en wethouders nu voor de realisatie van een milieustation aan de Slingerweg verder ter hand te nemen.

Het milieustation aan de Slingerweg is één van de twee beoogde definitieve milieustations in Breda. Met dit milieustation en het tijdelijke milieustation aan het Spinveld 9 is er in Breda de komende jaren voldoende capaciteit en kwaliteit aanwezig om het grofvuil dat de inwoners van Breda aanbieden in te zamelen.

Aan de Slingerweg worden alle activiteiten van Afvalservice onder een dak gebracht: stalling, voertuigen, onderhoudswerkplaats, milieustation en kantoren.

Breda, 30 mei 2002