Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-05-2002
1e Persbericht van donderdag 30 mei 2002



Eindhoven: Vrouw na ruzie aangehouden
Op de Drebbelstraat is woensdag om 18.10 uur een 33-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw was naar de woning van haar 20-jarige stiefdochter in de Drebbelstraat gekomen. Deze twee vrouwen kunnen het al langere tijd niet met elkaar vinden. De ruzie van woensdagavond liep zo hoog op dat de 33-jarige vrouw met haar auto op de 20-jarige vrouw inreed en met een ijzeren staaf de ruit van de voordeur van haar woning insloeg. De vrouw stond nog met de staaf te zwaaien toen de gewaarschuwde politie in de straat kwam. De 20-jarige vrouw en haar broer, die bij de vechtpartij een diepe snee in zijn hand opliep, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De 33-jarige vrouw is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Dronken fietser tegen auto
Een 28-jarige Eindhovense fietser is woensdag om 23.25 uur op het Hemelrijken aangehouden. De man had gedronken en reed met zijn fiets tegen een personenauto die over het Hemelrijken reed. De uitslag van de ademanalyse was ruim 2,4 promille. Het rijbewijs van de fietser is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto, die bestuurd werd door een 46-jarige Eindhovenaar raakte licht beschadigd.

Eindhoven: Tasjesdief aangehouden
Op het Stratumseind is donderdag om 0.40 uur een 44-jarige Helmonder aangehouden. De man zou in een café aan het Stratumseind een tasje van een 25-jarige Eindhovense vrouw hebben weggenomen. De vrouw had het tasje even neergezet om haar jas aan te doen. Zij ging achter de dief aan en vond in een brandgang de man en de tas. De tas stond op de grond en er was niets uit weggenomen. Cafépersoneel hield de man vast totdat de politie er was. In die tijd bedreigde de verdachte het cafépersoneel. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Verdachte openlijke geweldpleging aangehouden Op het politiebureau aan de Koning Arthurlaan is woensdag om 11.50 uur een 14-jarig Eindhovens meisje aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht dat zij betrokken is bij een openlijke geweldpleging/mishandeling op de Vlokhovenseweg, afgelopen zondag. Daar werd een groep meisjes door een andere groep meisjes aangevallen. Een van de aanvallers drukte een sigaret uit in het gezicht van een 13-jarige meisje. Ze werd ook geslagen en geschopt. Het meisje kon aangehouden worden na een onderzoek. Zij is ingesloten. Bij de insluiting probeerde zij de politiemensen te bijten.

Eindhoven:Verdachte had niets met autodiefstal van doen Een 39-jarige Eindhovenaar is woensdagmorgen 29 mei op vrije voeten gesteld toen bleek dat hij niets van doen had met een gestolen auto die door de politie werd onderschept. ( zie persbericht woensdag 29 mei nr. 1) De man werd aangehouden kort nadat de politie een auto had achtervolgd en op de Beukenlaan te pakken kreeg. De twee inzittenden konden ontsnappen en werden korte tijd later aangehouden. De volgende dag bleek dat de man tijdens de feiten gedetineerd zat in een penitentiaire inrichting. Hij is direct in vrijheid gesteld. De aangehouden vrouw is na verhoor op het politiebureau in vrijheid gesteld.

Eindhoven:Auto-inbrekers aangehouden
Donderdagmorgen rond 7.50 uur zijn op de Piuslaan een 21-jarige en een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee worden verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto aan de Geldropseweg. Daar werden ze betrapt en aan de hand van hun signalement konden politieagenten de twee snel daarna aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Twee drugsdealers aangehouden
In een woning aan de Isidoor Opsomerstraat is woensdag om 15.15 uur een 41-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Op de Engelseweg werd om 14.15 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden. Zij zouden de afgelopen tijd gehandeld hebben in harddrugs. De politie had een onderzoek ingesteld omdat vanuit hun woningen aan de Isidoor Opsomerstraat de drugs werden verkocht. Hierdoor ontstond overlast voor de buurt. Tijdens de actie werden enkele klanten gehoord. Een van hen had juist harddrugs gekocht. Bij de huiszoeking in de twee woningen van de verdachten werden geringe hoeveelheden heroïne en cocaïne gevonden. Verder waren er allerlei attributen die gebruikt worden bij de verkoop van drugs, zoals weegtoestelletjes en verpakkingen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Inbraak
Donderdag rond 0.45 uur is ingebroken in een winkel aan de Dommelstraat. De glazen voordeur is ingeslagen en uit de kassalade is ongeveer 100,= weggenomen. De schade aan de deur is ongeveer 1.500,=.

Someren: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 16.15 en 18.00 uur is op de Kanaalstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 751 passanten reden er 28 te snel. De snelste reed 73 km/u. terwijl 50 is toegestaan.

Geldrop: Aanrijding met drank
Op de Eindhovenseweg is woensdag om 19.15 uur een 31-jarige automobilist uit Hamont (B) aangehouden. De man was met zijn auto tegen een auto, die voor het verkeerslicht wachtte, gereden. Deze laatste raakte vervolgens de auto die voor hem stond. De man uit België bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 0,8 promille en kreeg een boete van 190,=.

Veldhoven: Computers gestolen
Donderdagmorgen rond 5.30 uur is ingebroken in een school aan de Sterrenlaan in Veldhoven. De inbrekers sloegen een ruit in en namen uit het computerlokaal 19 computers mee. Vorige week donderdag was de school ook al het slachtoffer van een inbraak. Toen verdwenen er 10 computers.

Valkenswaard: Insluiping
Woensdagavond tussen 18.00 en 20,00 uur heeft een insluiper kans gezien een bedrijf aan De Stad in Valkenswaard binnen te dringen. Er was nog een persoon binnen het bedrijf aan het werk. Toen hij bezig was op het buitenterrein heeft de insluiper kans gezien een portemonnee met enkele creditcards, een bankpas en enkele honderden euros buit te maken.