Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Donderdag, 30 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; in gestolen auto
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht zag de politie op een parkeerplaats aan de Dr. Clemens Meulemanstraat in Heerlen een geparkeerde auto staan met daarin een slapende man. Bij controle bleek de auto als gestolen gesignaleerd (in Heerlen). De politie heeft de slapende verdachte, een 49-jarige man uit Hoensbroek wakker gemaakt en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; inbreker aangehouden
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Honigmanstraat in Heerlen. Bleek dat was ingebroken door vernieling van een ruit waarbij de kassa was gestolen (met daarin een klein geld/wisselgeldbedrag). Vervolgens kreeg de politie van alerte getuigen dat in de tuin van een perceel aan de Kruisstraat iemand met een kassa aan het rommelen was. De politie heeft op de Geleenstraat 45-jarige man uit Heerlen aangehouden die allerlei kleingeld bij zich had. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de inbraak bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Heerlen. De politie betrapte de Heerlenaar afgelopen woensdagavond toen hij met zijn auto met een gemeten snelheid van 127 km p/u op de Waubacherweg in Brunssum reed terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 60 km p/u. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; softdrugs
Bij controle afgelopen woensdagnamiddag in een woning aan de Kerkraderstraat in Eygelshoven heeft de politie totaal ruim een halve kilo softdrugs (marihuana en hashish) aangetroffen. Die werden samen met ondermeer een weegschaal, een rekenmachine en verpakkingsmateriaal inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in het pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging dan ook die woensdagnamiddag controleren. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend te hebben gehandeld in softdrugs. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade/Landgraaf
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een woning aan de St. Leonardusstraat in Kerkrade. Bewoners van een woning aldaar die wakker waren geworden omdat ze onraad bespeurden in de woning en poolshoogte gingen nemen, zagen nog juist hoe een inbreker door een raam naar buiten vluchtte en er vandoor rende. Bleek dat de inbreker geld (ruim honderd Euro) en bankpasjes had gestolen. Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Groenendaal in Landgraaf. Er wordt nog nagegaan wat er precies is gestolen.