RDW

RDW Jaarverslag 2001

RDW Jaarverslag 2001
Consument profiteert van efficiënte RDW

De RDW heeft een steeds efficiëntere dienstverlening. Verlaging van belangrijke tarieven, zoals het tarief van het kentekenbewijs deel I, worden gecombineerd met een steeds grotere dienstverlening in aantallen. Dat staat in het, deze week verschenen jaarverslag. Nog enkele markante punten uit het jaarverslag.

Vijf jaar geleden verzelfstandigde de RDW. In 2001 voerde het onderzoeksbureau Berenschot een evaluatieonderzoek uit waarvan de belangrijkste conclusie is dat de verzelfstandiging van de RDW is geslaagd.

De RDW is betrokken bij verschillende projecten in het kader van de mobiliteit. Zo werkt de RDW mee aan de ontwikkeling van het elektronisch kenteken, de digitale herkenning en verwerking van kentekens en de certificering van mobimeters.

Ten behoeve van de bestrijding van voertuigcriminaliteit biedt het European Car and driving licence Information System (EUCARIS) de veertien deelnemende landen in Europa de mogelijkheid om elkaars voertuig- en rijbewijsregisters te raadplegen. Het gebruik van dit systeem groeide in 2001 met maar liefst 400 % ten opzichte van 2000.

Door de toepassing van webtechnologie heeft de RDW de beschikbaarheid van de registers voor klanten en relaties vergroot.

De RDW heeft op eigen initiatief een onderzoek naar de organisatorische procedures rond de voertuigketen in Europa verricht.

Meer over deze zaken kunt u lezen in het jaarverslag op www.rdw.nl. Het RDW jaarverslag 2001 kunt u telefonisch bestellen bij de RDW (079 345 80 99).

Informatie voor de redactie
Met vragen over de inhoud van jaarverslag kunt u terecht bij: Hans van Geenhuizen, afdeling Communicatie: (079) 345 82 61.

Meer over de RDW
De RDW registreert gegevens van voertuigen, hun eigenaren/houders en de afgegeven documenten zoals kenteken- en rijbewijzen. Het verstrekken van informatie over deze zaken aan derden hoort hierbij. Daarnaast bewaakt RDW de veiligheids- en milieuaspecten van het Nederlandse voertuigpark en schept zij voorwaarden ter voorkoming en bestrijding van fraude en criminaliteit. Vanuit deze achtergrond adviseert de RDW belanghebbenden, voert zij overleg in EG- en ECE-verband en speelt zij een centrale rol in de internationale informatie-uitwisseling.

30 mei 02 13:13