Gemeente Ede

Maandereng komt van mevrouw J. Dimmers

Persbericht gemeente Ede, nummer 114 van 29 mei 2002 Beste gouden tip voor de Maandereng komt van mevrouw J. Dimmers In de wijk De Maandereng wordt door de gemeente en de bewoners hard gewerkt aan verbetering van de leefbaarheid. Onlangs is er een grote bewonersavond geweest. Naar aanleiding van die avond is een uitvoeringsprogramma gemaakt dat is uitgedeeld op de Koninginnemarkt. Op die markt konden bewoners ook aangeven welke van de zeven Gouden Tips (ook naar voren gekomen op de bewonersavond) zij het beste vonden. Er zijn 330 stemmen uitgebracht, waarvan 109 op de tip van mevrouw Dimmers. De tip van mevrouw Dimmers
`Verdeel de wijk in stukjes (± 6). Kies per stukje 2 contactpersonen. Laat deze als gastvrouw/ -heer fungeren, nieuwe bewoners welkom heten, eenzamen (bejaarden) bezoeken e.d. Maak een soortgelijke info brievenbus en ga met klachten en verzoekjes, tips e.d. naar gemeenteraad, buurtbeheerder en of buurtinstanties en probeer dan samen een goede oplossing te vinden. Ik denk dat nieuwe bewoners op deze manier het gevoel hebben dat hier goed en gezamenlijk over knelpunten nagedacht wordt. En laat na ± 2 jaar iemand anders de gastheer/ -vrouw worden.`
Wethouder Wilke Dekker heeft woensdag 29 mei 2002 mevrouw Dimmers in de bloemetjes gezet als dank voor het inbrengen van deze tip. Hoe verder?
Op 3 juni 2002 is de eerste avond met kandidaten voor het wijkplatform. Mogelijk kunnen er ook al werkgroepen worden gemaakt om de Maandereng-onderwerpen aan te pakken. Een daarvan is: `Samen leven`. In die werkgroep zou het idee van mevrouw Dimmers uitgewerkt kunnen worden.
De werkgroepen gaan nu als het goed is verder plannen maken voor de wijk, samen met de professionals. Niet alles zal kunnen worden gehonoreerd. Belangrijk is dat er samen wordt nagedacht over de wijk en dat er vitaliteit ontstaat. Er zit veel kennis in de wijk die kan worden aangeboord. De kunst zal zijn om die te mobiliseren.
---