Syntegra Nederland



---


Inovant kiest Syntegra als host en beheerder van wereldwijd autorisatieplatform van Visa

.Zoetermeer, 29 mei 2002 - Syntegra kondigt aan dat zij voor de komende drie jaar een contract heeft ondertekend voor het hosten en beheren van DirectLINK, het wereldwijde autorisatieplatform van Visa.

De overeenkomst is gesloten met Inovant, een IT-dochteronderneming van Visa, en behelst dat de exploitatie van DirectLINK volledig aan Syntegra is uitbesteed. Syntegra is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking en voor het updaten van het bestaande platform zodat het in de pas blijft met een toekomstige groei van het transactievolume en nieuwe technologische ontwikkelingen.

DirectLINK automatiseert het proces waarbij de autorisatie van transacties wordt doorverwezen, een dienst die verplicht is voor de 21.000 bij Visa aangesloten financiële instellingen. Dankzij dit systeem is de wachttijd voor een respons overal ter wereld teruggebracht tot hooguit enkele minuten.

Inovant beheert het DirectLINK-systeem, dat een wereldwijd, meertalig platform is dat werkt via diverse onderling verbonden knooppunten. De zogenaamde "acquirers", financiële instellingen die acceptanten faciliteiten bieden om Visa Cards elektronisch te lezen, maken via gratis lijnen gebruik van het DirectLINK-platform om wereldwijd verbinding te leggen met instellingen die Visa Cards uitgeven, in Nederland bijvoorbeeld VSB International BV.

Syntegra is de enige organisatie waaraan Visa een van haar verplichte diensten aan acceptanten heeft uitbesteed, en heeft al zo'n acht jaar met Visa samengewerkt.
Syntegra heeft het huidige DirectLINK-systeem ontworpen en ontwikkeld en zodoende de responstijd voor doorverwezen autorisaties drastisch verkort. Inovant schat dat deze technologie een extra 2 miljard pond (¤ 3,16 miljard) per jaar aan transactievolume heeft opgeleverd.

"Aangezien het transactievolume van Visa in de hele wereld fors blijft groeien, heeft Inovant zich toegelegd op een grotere efficiëntie en flexibiliteit in transactieverwerkingsdiensten", aldus Mike Bories, Vice President Payment Systems bij Inovant. "Met Syntegra hebben we een samenwerkingsverband ontwikkeld dat ons mede in staat zal stellen om Visa en de aangesloten financiële instellingen wereldwijd betalingsdiensten te blijven aanbieden tegen ongekend lage kosten en met onovertroffen betrouwbaarheid."

Syntegra biedt technologie voor banken en instellingen in de financiële dienstverleningssector over de hele wereld. Behalve DirectLINK heeft Syntegra ook SettleNET ontwikkeld. Het SettletNET-systeem, dat door Syntegra wordt beheerd, biedt financiële instellingen een beveiligde verbinding met CREST, het systeem voor elektronische vereffening van aandelen en goudgerande waarden.

"Dit is niet zo maar een contractverlenging voor Syntegra", meent John Holroyd, Director Financial Services van Syntegra. "Deze overeenkomst onderstreept het vertrouwen dat Visa heeft in de technologie en de mensen van Syntegra. Bij Syntegra weten we een goede verstandhouding op te bouwen met onze klanten, zodat deze optimaal profijt hebben van onze technologische vernieuwingen die direct relevant zijn voor hun bedrijfsvoering."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syntegra
Marlies Pulsford
Tel. : 079 368 23 45
E-mail : m.pulsford@syntegra.nl