Basketbal krijgt meer dan duizend minuten zendtijd op NOS Studio Sport

Rotterdam Basketbal scoort 75 minuten televisie



ROTTERDAM Rotterdam Basketbal heeft dit seizoen in totaal 75 minuten televisie gescoord. De club van coach Raymond Bottse was in de competitie 2001-2002 precies een half uur te zien op NOS Studio Sport en drie kwartier bij de regionale zender TV Rijnmond.

Basketbal scoorde als sport dit seizoen ruim duizend minuten op Studio Sport. De meeste aandacht ging uit naar de NBA, met precies zes uur zendtijd. De nationale competitie kwam 211 minuten in beeld, gevolgd door de strijd om de play-offs waar 204 minuten van werden uitgezonden. Best bekeken wedstrijd van het seizoen was het zevende en laatste duel uit de finale van de play-offs tussen Eiffel Towers en Ricoh/Astronauts. Op zondag 5 mei zaten er maar liefst 2.5 miljoen mensen naar de live-beelden te kijken.

Eiffel Towers kreeg in het seizoen 2001-2002 met 398 minuten de meeste zendtijd van alle elf clubs uit de vaderlandse eredivisie. Rotterdam Basketbal kreeg in Studio Sport met een half uur zendtijd even veel aandacht als CEB/Noordkop. NAC kreeg een halve minuut meer en Landstede/Zwolle twee minuten meer.
---