ANBO

ANBO loopt Pieterpad

Utrecht, 30 mei 2002

De ANBO, bond voor 50-plussers met 180.000 leden biedt met de VVV wandeltochten aan van drie dagen langs het Pieterpad. De arrangementen zijn bedoeld om mensen die graag een paar dagen willen lopen, maar liever niet in hun eentje, de kans te geven om samen met anderen te starten. Het eerste traject loopt van Zuidlaren naar Sleen in Drenthe. Hotels zijn geregeld en de bagage wordt vervoerd.

Veel senioren zijn fanatieke wandelaars. Maar als je alleen bent, is het soms lastig om een wandelmaatje te vinden. Zeker één die meerdere dagen op stap wil. De ANBO, bond voor 50-plussers, biedt de mogelijkheid om een wandeltocht van drie dagen te maken en daarbij aan te sluiten bij andere wandelaars. De seniorenbond brengt de mensen met elkaar in contact via de website en door de inschrijvingen te coördineren. Inschrijvers kunnen als voorwaarde stellen bij de boeking dat er ook andere mensen starten op diezelfde dag. Op de aanreisdag treffen de wandelaars, die elkaar dan meestal nog niet kennen, om 18.00 uur bij het diner in het hotel waarin ook de overnachting plaatsvindt.Verder is er geen reisleider, de deelnemers wandelen met elkaar of in groepjes de afgesproken route. Starten kan in het algemeen op maandag, dat is de aanreisdag. De boekingen worden verzorgd door het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme. De hotels zijn geregeld, de bagage wordt vervoerd en ook het vervoer van Sleen naar Emmen is geregeld. U loopt het officiële Pieterpad, zoals dat keurig beschreven staat in boekjes en met rood/witte markering is aangegeven langs de route. De afstanden die per dag gelopen worden, gelden voor geoefende wandelaars: namelijk 18 tot 20 kilometer per dag. Het tweede traject, vanaf Coevorden, wordt in september gepubliceerd.
Meer weten, vraag een informatiepakket aan bij de ANBO in Utrecht, telefoon (030) 2330060. Of kijk op de website van de ANBO: www.anbo.nl en vervolgens op Serviceplein 50+.