Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Bricorama directie onwillig in afsluiten Sociaal Plan voor filialen !!


- Lees hier de brief aan de werknemers van Bricorama -
Aan de werknemers van Bricorama,

Diverse malen hebben de gezamenlijke vakbonden FNV Bondgenoten, Dienstenbond CNV en de Unie er bij de directie zowel schriftelijk als mondeling op aangedrongen dat men met de bonden gaat praten over de totstandkoming van een Sociaal Plan voor de filialen van Bricorama. De directie wenst echter de boot af te houden. De directie geeft aan dat het allemaal wel komt en er nog niets duidelijk is. Er gebeurt wel veel, filialen veranderen van logo, er spelen geruchten over sluitingen (bijvoorbeeld Utrecht) enz. Wij vragen duidelijkheid aan de directie over de ontstane situatie, U ook ?

Vakbonden vinden Sociaal Plan filialen noodzaak !! Er is niets op tegen om nu met de bonden een Sociaal Plan af te sluiten om het als het ware gereed te hebben als er veranderingen op treden. Een Sociaal Plan dat antwoorden kan geven over de gevolgen van een eventueel banenverlies of overplaatsing tengevolge van sluitingen van filialen. Een Sociaal Plan kan zorg dragen voor bemiddeling van werk naar werk. Het afsluiten van een Sociaal Plan geeft aan dat uw werkgever u serieus wenst te nemen bij de reorganisatie.

Aantal filialen met sluiting bedreigd !!
Om van u te horen of u een Sociaal Plan wenst bij Bricorama organiseren wij op 4 juni een bijeenkomst voor alle werknemers. Wij willen graag van de werknemers weten of zij het met de vakbonden eens zijn om de strijd voor een Sociaal Plan bij Bricorama aan te gaan. Een duidelijke uitspraak van het personeel van Bricorama kan de directie onder druk zetten om met de vakbonden te gaan onderhandelen over een Sociaal Plan.

Bijeenkomst personeel Bricorama

Laat uw stem horen op de personeelsbijeenkomst op 4 juni. Komt allen, voor een goed Sociaal Plan voor de Bricorama filialen !!

>> lees meer over deze bijeenkomst

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Martijn Donker. Telefoon: (035) 677 39 07. Email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 27 mei 2002.