Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

CAO Praxis: op de lange baan?

Inmiddels hebben wij twee maal met de directie van Praxis onderhandeld over de nieuwe CAO.

Hoewel er over veel van onze voorstellen overeenstemming is bereikt, is het (nog) niet mogelijk een principeakkoord af te sluiten.

Salarisverhoging
Het grote struikelblok is de salarisverhoging. Praxis wil graag een CAO afsluiten voor 27 maanden. Hoewel wij hiertegen geen bezwaar hebben, is het wel zo dat dan een, naar verhouding reëele salarisverhoging moet plaatsvinden. In dat kader hebben wij voorgesteld een verhoging van 7,8%. Praxis is slechts bereid een verhoging van 7% overeen te komen. Gelet op de voorgestelde looptijd is dat dus te weinig.

Het lijkt erop dat hierover geen overeenstemming bereikt zal worden binnen afzienbare tijd. De CAO Doe-het-zelfbranche speelt hierbij een grote rol. De onderhandelingen voor deze CAO gaan binnenkort van start. Zodra daar meer helderheid over is, en ook in andere branches zijn CAOs afgesloten, is Praxis bereid om verder te onderhandelen.

Het is u duidelijk wat onze inzet is! Zodra de onderhandelingen weer worden hervat zullen wij u hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen.

Bent u al lid van de Dienstenbond??

Informeer uw collegas ook! Lid worden van de Dienstenbond CNV is geen overbodige luxe, gezien de voorstellen van de werkgevers. Lid bent u al voor Euro 12,70 als full-timer en als part-timer betaalt u daar een deel van. Werkt u bijvoorbeeld tussen de 16 en 22 uur dan betaalt u slechts Euro 8,15 per maand. Hiervoor heeft u dan tegelijkertijd een rechtbijstandsregeling. De eerste 6 maanden ontvangt u zelfs een korting van 25% op deze bedragen. >> lees meer over het lidmaatschap

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met bestuurder Geert B. Rijzinga, tel: 023 - 565 10 52, email: g.rijzinga@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 24 mei 2002.