Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Onderhandelingen CAO VGT in volle gang

Op dit moment zijn wij in overleg met de werkgevers over een nieuwe CAO voor de VGT (Vereniging Grootwinkel- bedrijven Textiel). Twee gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden. Concrete resultaten zijn er echter nog niet te melden. Wel staan er een aantal pittige discussiepunten op het programma.

Zo moeten er onder andere afspraken gemaakt worden over:
* het invoeren van een functiewaarderingssysteem
* ziekte & reïntegratie (in het kader van de nieuwe wetgeving)
* verlofregelingen

* de overgang van VUT naar een pré-pensioenregeling
en uiteraard:

* de loonsverhoging

Werkdruk-onderzoek

Een van de discussiepunten is ook een afspraak die wij in de vorige CAO hebben gemaakt: De werkgevers zouden een onderzoek doen naar de werkdruk binnen hun bedrijf. Wij horen graag van u in hoeverre dit onderzoek volgens u is uitgevoerd en of er sprake is geweest van concrete maatregelen om de werkdruk te verlagen.

Daarom roepen wij onze leden op om de enquête (die zij per post hebben ontvangen) voor ons in te vullen en zo snel mogelijk terug te sturen! Op 31 mei aanstaande staat namelijk het volgende overleg gepland. Dan moeten spijkers met koppen worden geslagen!

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder, Neoletta Poelgeest. Telefoon: (035) 677 39 07. Email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hilversum, 23 mei 2002.