Nagron NV

PERSBERICHT

NAGrON GEEFT CUMULATIEF financieringsPReFerente aandelen uit

Onder verwijzing naar het biedingsbericht d.d. 3 mei 2002 inzake het openbaar bod van Van Herk K.N.G. B.V. op alle (certificaten van) gewone aandelen NAGRON Nationaal Grondbezit N.V. ('Aandelen') deelt NAGRON Nationaal Grondbezit N.V. ('NAGRON') mede dat zij heden aan zowel NIB Capital Bank N.V. als NMB-Heller N.V. 169 cumulatief financieringspreferente aandelen heeft uitgegeven. De nominale waarde van elk cumulatief financieringspreferent aandeel bedraagt EUR 52.524,--.

De cumulatief financieringspreferente aandelen zijn door NIB Capital Bank N.V. en NMB-Heller N.V. tegen uitgifte van certificaten ten titel van beheer overgedragen aan Stichting Administratiekantoor Cumulatief Financieringspreferente Aandelen NAGRON I respectievelijk Stichting Administratiekantoor Cumulatief Financieringspreferente Aandelen NAGRON II.

Op de sluitingsdatum van het openbaar bod, zijnde 29 mei 2002 om 15.00 uur, waren - tezamen met enkele nadien ontvangen aanmeldingen in totaal 6.889.927 Aandelen aangemeld, zijnde 93,14 % van alle uitstaande Aandelen. Hiermee is voldaan aan de voorwaarde voor uitgifte van de cumulatief financieringspreferente aandelen, zoals vermeld in het eerdergenoemde biedingsbericht, dat op de sluitingsdatum de in het kader van het openbaar bod aangemelde Aandelen tezamen met de Aandelen die de heer A. van Herk en Onroerend Goed Beheer- en Beleggingsmaatschappij A. van Herk B.V. op de sluitingsdatum houden - zijnde in totaal 29,5% van alle uitstaande Aandelen - ten minste 80 % van het op dat moment geplaatste kapitaal van NAGRON vertegenwoordigen.

Van Herk K.N.G. B.V. zal uiterlijk op 5 juni 2002 een mededeling doen omtrent de gestanddoening van het openbaar bod.

's-Gravenhage, 30 mei 2002 NAGRON Nationaal Grondbezit N.V.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

NAGRON:
Ing. S. Molkenboer MBA,
Voorzitter Raad van Bestuur
070 351 50 00