Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 30 mei 2002, district Oosterhout

Datum: 30/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Oosterhoutse verkeerscontrole
In de gemeente Oosterhout werd op woensdag 29 mei een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 15 processen-verbaal uitgeschreven: 11x voor een te groot vermogen, 2x klopte de verlichting niet en 2x voor het niet dragen van een helmDrie bromfietseigenaren moeten voor een nacontrole naar het politiebureau komen.

Diefstal caravan in Oosterhout
In de nacht van 29 op 30 mei is een caravan gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Europaweg te Oosterhout. Om hun buit veilig te stellen hebben de onbekende daders een stuk hekwerk open moeten knippen.

Inbraak ontmoetingscentrum Lage Zwaluwe
In de nacht van 28 op 29 mei is er ingebroken in een ontmoetingscentrum aan het Plantsoen te Lage Zwaluwe. Door het vernielen van het slot van de toegangsdeur verschaften de onbekende daders zich de toegang. In het centrum werden diverse kasten en lades doorzocht. De daders gingen er vandoor met een geldbedrag en een mobiele telefoon.

Caravaninbraken op camping in Kaatsheuvel
Tussen zondag en woensdag j.l. werd in zes caravans op een camping aan de Duinlaan te Kaatsheuvel ingebroken. Na forcering van een deur of raam werden diverse apparaten weggenomen. De buit bestond voornamelijk schotelantennes. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Technische verkeerscontrole in Waalwijk
Op woensdag werd er op de Akkerlaan te Waalwijk door de politie een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 36 voertuigen gecontroleerd. Er werden 6 processen-verbaal uitgeschreven ter zake van het niet dragen van een valhelm, geen bromfietscertificaat hebben, geen gordel dragen.

Waalwijker rijdt onder invloed
Op woensdagnacht werd een 21 jarige man uit Waalwijk gecontroleerd in zijn personenauto. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 435 ug/l.
Aan de man werd een dagvaarding uitgereikt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Inbraak in tankstation te Waalwijk
Op woensdagnacht 29 mei 2002 werd er ingebroken in een benzinestation aan de Laageindse Stoep te Waalwijk. De daders verschaften zich de toegang tot het pand door de glazenpui te vernielen. Hierna namen zij een onbekende hoeveelheid sigaretten weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto gestolen in Waalwijk
Op woensdag werd er vanaf een parkeerterrein aan de Schutweg te Waalwijk een zwarte Volkswagen Golf voorzien van het Nederlandse kenteken XX-FB-80 gestolen.

Woninginbraak in Andel
In een juist "opgeleverde woning" aan de Parallelweg te Andel werd ingebroken door een deur open te breken. Dit gebeurde op 29 mei 2002. Uit het huis is een hoeveelheid goederen ontvreemd waaronder de aanwezige witgoed apparatuur. Gezien de omvang van de buit is het duidelijk dat de inbrekers een auto gebruik verbruikt hebben. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Winkeldiefstal met bedreiging in Veen
Door personeel van een supermarkt aan de Groeneweg te Veen werd woensdagmiddag 29 mei 2002 een man betrapt op winkeldiefstal. De man had zijn boodschappentas vol geladen met luchtverfrissers en koffie. Toen hij werd aangesproken vluchtte hij weg en riep het personeel toe hen "kapot te zullen schieten". Nadat hij de tas had weggegooid vluchtte hij een verderop gelegen loods in waar hij werd aangehouden door de ter plaatse gekomen politie. De man een 28-jarige inwoner van Meteren is wordt verdacht van diefstal en bedreiging. Hij is in verzekerde bewaring gesteld.

Vandalisme in Werkendam
De laatste weken kwamen er regelmatig klachten over vernielingen aan sierstraatwerk en graffiti bij cultureelcentrum De Kwinter aan de Hooftlanden 1 te Werkendam binnen bij de politie. De klinkers van het sierstraatwerk werden in het water gegooid.
De verdenking rees naar twee Werkendamse tieners. Zij zijn inmiddels verhoord en bekenden hun aandeel. In overleg met de ouders zal een schaderegeling en een verwijzing naar bureau HALT worden voorgesteld.

Bootje gestolen uit jachthaven in Sleeuwijk
Op woensdagavond 29 mei 2002 werd een bootje van het type White met buitenboordmotor van het merk Mariner gestolen uit de jachthaven van Sleeuwijk. Door de daders werd een stalen kabel doorgeknipt waar het bootje mee vast lag.

Bedrijfsinbraken in Giessen
Op donderdagmorgen 30 mei 2002 ontdekte men bij een drietal bedrijven aan de Bedrijvenstraat te Giessen dat er was ingebroken. Er werden na vernieling van een ruit een fototoestel en laptop weggenomen. Bij een bedrijf aan de Expeditiestraat liepen de daders over een auto op het terrein en namen 2 fietsen weg.

Gestolen auto terug gevonden in Hulten
Op donderdag 30 mei 2002, omstreeks 08.45 uur werd op de Flaasendijk te Hulten een gestolen Opel Corsa aangetroffen. De auto lag op zijn kant in de sloot naast de weg. De auto is daar, na een eenzijdige ongeval, door de vermoedelijke autodief achtergelaten. De auto was gestolen in Tilburg.

Snelheidscontrole met Laser-Gun in Rijen
Op donderdag 30 mei 2002 werd tussen 08-00 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden met de Laser-Gun op de Julianastraat te Rijen. Hier geld een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u. Er werden 11 bestuurders bekeurd.

Inbraak in Rijense woning
Tussen woensdag 29 mei 2002 en donderdag 30 mei 2002, werd er ingebroken in een woning aan de Kennedylaan te Rijen. Pand werd via de achterzijde benaderd en het huis werd doorzocht. Er is nog niet te zeggen wat er uit de woning is gestolen.