Digitale Gemeente Houten

Nationaal Epilepsie Fonds (Houten) start met landelijke collecte.

donderdag 30 mei 2002 - Bron: Nationaal Epilepsie Fonds (Houten)

TV-presentatrice Lucille Werner opent, samen met 200 kinderen met epilepsie, op maandag 3 juni de nationale collecteweek voor de epilepsiebestrijding. Dit gebeurt bij de Waterlelie, een school voor kinderen met epilepsie in Heemstede. Lucille Werner is onder meer bekend van het televisieprogramma Alle dieren tellen mee . Nadat Lucille Werner op een verrassende manier te voorschijn getoverd is, doet zij de eerste euromunt in de grootste collectebus van Nederland. Ook de kinderen hebben bij deze actie een belangrijke rol. De collectebus symboliseert de wens van het Nationaal Epilepsie Fonds: veel geld ophalen om voorlichting over epilepsie te geven, wetenschappelijk onderzoek te subsidiëren, begeleide vakantiereizen voor mensen met epilepsie te organiseren en overige hulpverlening te ondersteunen in Nederland en de ontwikkelingslanden.

In Nederland hebben ruim 100.000 mensen epilepsie, wereldwijd zijn er 50 miljoen mensen met epilepsie. Ondanks deze aantallen is epilepsie nog te weinig bekend. Het thema van de collecteweek luidt: Laat haar niet vallen. De opbrengst van de collecte is van groot belang, de zorg voor kinderen en volwassenen met epilepsie kost veel geld en het Nationaal Epilepsie Fonds krijgt geen subsidie van de overheid.

Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen. Een epilepsieaanval ontstaat door overmatige elektrische activiteit in de hersenen. Het normale functioneren wordt dan tijdelijk verstoord. Aanvallen kunnen er heel verschillend uitzien, iemand kan bij een grote aanval op de grond vallen, maar kan ook heel even afwezig zijn, wat niemand opvalt. Voor informatie over epilepsie kunt u bellen naar 0900 821 24 11 (10 eurocent per minuut).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).