D66

Persbericht SWB 02. 0004 - maandag 3 juni 2002

In het juninummer van Idee, het tijdschrift van het wetenschappelijk bureau van D66: De maatschappij, dat ben jij

"Wie poept er nog op straat, welke burger slacht nog dieren -vroeger dagelijkse taferelen- en wie zou dat nog dúrven doen, zou het nog kúnnen?" Idee zoekt de contouren van het hedendaagse burgerschap, de mogelijkheden en verantwoordelijkheden, de rol van burger in staat en maatschappij.

En verder:


* D66-senator en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie Jacob Kohnstamm over de ontwikkelingen rond de pil van Drion: "De hamvraag is niet of de overheid zich moet kunnen inleven in iemands doodswens. Je moet je afvragen of de introductie van de pil van Drion maatschappelijk dusdanig nadelig is, dat je als overheid je wetgevende bevoegdheid moet gebruiken om hem te verbieden."


* "Zowel binnnenlands als buitenlands zijn er stevige beleidsdilemma's te verwachten. En dat tegen een achtergrond van een zelfverzekerd Amerika dat niet erg geneigd zal zijn het oor in Europa te luisteren te leggen. Eerder selectief consulteren en daarna de eigen gang gaan dan werkelijk multilateralisme." Voormalig D66-woordvoerder voor buitenlands beleid in de Tweede Kamer Jan Hoekema over de War on Terrorism.
*

* "We geven toe dat we ook de economische asielzoekers wel kunnen begrijpen, 'want als we zelf in Irak woonden, zouden we ook naar Nederland proberen te komen'. Maar tegelijkertijd doen we alsof economische asielzoekers vergelijkbaar zijn met lepralijders waar we zo snel mogelijk van af moeten." Redacteur Thijs van Steveninck over de dilemma's in het asielbeleid.

Dit en meer in het juninummer van Idee.
Het nieuwe nummer van Idee verschijnt 5 juni 2002.


---

Idee is het tweemaandelijks tijdschrift van het Wetenschappelijk Bureau van D66. Een jaarabonnement kost EUR 33,- (voor studenten EUR 16,-). Losse nummers EUR 7,- per stuk.

Wilt u dit nummer van Idee toegestuurd krijgen of wilt u een abonnement nemen, bel dan (070) 356 60 41, of fax (070) 364 19 17, of e-mail swb@d66.nl.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Patrick Harms - partijvoorlichter D66
Telefoon 070 - 35 66 034
Mobiel 06 - 47 084 054
E-mail p.harms@d66.nl
www www.d66persweb.nl