PERSBERICHT - 03 MAART 2002

Uitnodiging Persreis Oostelijke Loirestreek

Het Comité Régional de Tourisme van de Oostelijke Loirestreek (Centre) organiseert een persreis van 3 tot en met 7 juni. De thema's van deze reis zijn familievakanties & sportieve activiteiten. Het voorlopige programma bevat zowel culturele als sportieve activiteiten.

Het geeft u een goed idee van de vele mogelijkheden die de regio Centre te bieden heeft voor een vakantie met het hele gezin. Om alvast een indruk van de streek te krijgen, kunt u een kijkje nemen op de internetsite van de regio: www.loirevalleytourism.com .

Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan deze reis, verzoeken wij u vriendelijk uw reactie vóór vrijdag 28 maart 2002 te mailen naar : Floortje@fransverkeersbureau.nl of Jisca@fransverkeersbureau.nl.

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.

Floortje Meinen en Jisca van Mourik
Service presse Maison de la France

PROGRAMMA PERSREIS LOIRESTREEK
(Centre) 3 t/m 7 juni 2002

Maandag 3 Juni:

PARIJS

06h56

11h05

Vertrek vanuit Amsterdam naar Parijs per Thalys

Aankomst in Parijs

Transfer per minibus naar het departement Eure-et-Loir.

Bezoek aan het kasteel van Maintenon (13e, 15e en 16e eeuw) onder begeleiding van Carole ROSSI, persattachée van het Comité Departemental van Eure-et-Loir.

Een voormalig feodaal kasteel aan de voet van de rivier de Eure, dat op initiatief van Mevrouw de Maintenon omgetoverd is in een prachtige woning. Het kasteel biedt een magnifiek uitzicht over de Loirevallei met op de achtergrond een kanaal dat dateert uit de 17e eeuw. Dit kanaal werd gegraven in opdracht van Lodewijk de Veertiende met als doel Versailles van water te voorzien. Het is nooit helemaal afgebouwd.
NOGENT-LE-ROI

Lunch :

Le Capucin gourmand

Bezoek aan de middeleeuwse tuinen van Bois-Richeux.

Hier vindt men talloze binnenplaatsen, wilgen, opgebonden wijnstokken en lieflijke moestuintjes. Met o.a. een meditatieruimte en «Chambre d'Amour» is het klooster een plek die niet overgeslagen mag worden. CHARTRES

Bezoek aan de stad Chartres, internationaal geroemd om haar glas-in-lood, het «Bleu de Chartres», en de Cathedraal, die geclassificeerd is als UNESCO erfgoed.
BONNEVAL

Diner en overnachting:

Hostellerie du Bois-Guibert

Dinsdag 4 Juni:

Verkenning van de Loire vallei per kano of kayak

Picknick
CHATEAUDUN

Bezoek aan Château de Châteaudun (12e, 15e en 16e eeuw)

"De keuken en tradities in de middeleeuwen"

Ga terug in de tijd en neem een kijkje in de keuken van toen. Wat zijn de specialiteiten van toen en hoe ging het er tijdens de feesten in de middeleeuwen aan toe?

Bezoek aan het huis van Monsieur MELLON (accommodatie van Clévacances) BONNEVAL

Diner en overnachting:

Hostellerie du Bois-Guibert

Woensdag 5 Juni:

Strandzeilen op de Beauce vlakte
ORGERES-EN-BEAUCE

Bezoek aan het Maison de la Beauce

Het Huis van Beauce geeft u op een originele en interactieve manier een overzicht van het gebied dat Beauce heet. Ook tijdelijke exposities met wisselende thema's worden hier ondergebracht.

Korte lunch in Bistrot de Paulin
ORLEANS

Bezoek aan de stad Orléans

Deze stad ligt aan de noordkant van de Loire en diende vroeger als laad- en lospunt van wijn die uiteindelijk in Parijs afgeleverd moest worden. Van deze wijnen werd de beste azijn gemaakt!

Bijna zes eeuwen geleden werd Orléans bevrijd door Jeanne d'Arc en sinds 1429 wordt dit feit jaarlijks gevierd met een groot feest op 8 mei. Voor deze gelegenheid wordt de cathedraal Sainte-Croix heel mooi verlicht.

Diner en overnachting

Donderdag 6 Juni:

SULLY SUR LOIRE

9h30

Bezoek aan Château de Sully-sur-Loire, de woning van de hertog van Sully.
MONTARGIS

12h15

Lunch

Bezoek aan het plaatsje Montargis
CONFLANS-SUR-LOING

Bezoek aan het park "Forest Jump"

Een sportief avontuur: klim van boom naar boom met behulp van touwen en kabels. Dit park is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen door de vakkundige begeleiding van de mensen van Accrobranche. GIEN

Overnachting :

Les Bois du Bardelet

Camping Club Vacances

Vrijdag 7 juni:

GIEN

Bezoek aan de camping
GIEN

Lunch
SAINT-BENOIT-SUR-LOIRE

Abdij van Fleury (11e, 12e en 13e eeuw)
GERMIGNY-DES-PRES

Bezoek aan de Karolingische kerk van Germigny des Prés

(9e eeuw)
ORLÉANS

16h30

Trein weer terug naar Nederland, aankomssttijd in Amsterdam 23h07.