PERSBERICHT
21/03/2002

Slagroom toetje met kersen-cranberrysaus

Pure verwennerij na elke maaltijd

Mona introduceert op 3 juni a.s. de winnaar van de verkiezing van het Toetje van het Jaar 2001, namelijk het Slagroom Toetje met kersen-cranberrysaus. Het Slagroom Toetje werd door toetjesliefhebbers verkozen tot onbetwiste winnaar. Dit toetje bestaat uit een lekker luchtige romige slagroompudding met een frisse kersen-cranberrysaus. Het winnende toetje wordt vanaf de introductiedatum in het vaste assortiment opgenomen.

We hebben steeds minder vrije tijd, maar genieten wel van de momenten die we even voor onszelf hebben en die we met familie en vrienden kunnen doorbrengen. Deze gezellige momenten, zoals heerlijk samen eten en genieten van het moment, zijn steeds belangrijker geworden. Lekker variëren met heerlijke verwenproducten blijft erg belangrijk en daarom zijn de toetjesbedenkers van MONA elke dag druk bezig met het uitvinden van nieuwe toetjes. Inmiddels heeft MONA al meer dan dertig jaar ervaring opgebouwd als toetjesontwikkelaar.

Toetje van het Jaar
Iedere maand bedenkt MONA een nieuw Toetje van de Maand. Dit toetje is gedurende een maand verkrijgbaar in de supermarkt. Consumenten konden uit alle Toetjes van de Maand van 2001 hun favoriete Toetje van het Jaar 2001 kiezen. Het winnende toetje wordt dan in het assortiment opgenomen. Het Slagroom Toetje met kersen-cranberrysaus wordt erg gewaardeerd, dit toetje is dan ook door consumenten verkozen tot Toetje van het Jaar 2001.

Cranberries
MONA haalt de cranberry vruchten voor de saus van het Slagroom Toetje speciaal uit Amerika. Cranberries zijn een Amerikaanse culinaire specialiteit. Het woord 'cranberry' is een afkorting van 'craneberry'. De cranberries kregen deze naam doordat de bloemen van de plant lijken op de kop van een kraanvogel. Kraanvogels zijn gek op cranber-ries en zijn dan ook vaak te vinden in moerasachtige gebieden waar cranberries veel voorkomen.

Cranberries zijn unieke vruchten, doordat ze alleen groeien op een zanderige grond met onbeperkt watertoevoer. De rode bessen groeien in het wild, van de Carolinas tot de maritieme provincies van Canada. Cranberries komen ech-ter het meest voor in de moerassige gebieden van Zuid-Massachusetts. Cranberries hebben een groeiseizoen van april tot december. De moerassen worden droog gehouden tot aan de oogsttijd en tijdens oogsttijd worden de moer-rassen onder water gezet tot kniehoogte. Daarna worden de cranberries geoogst met behulp van oogstmachines. Cranberries hebben van nature een karakteristieke scherpe smaak, die in de saus van MONA wordt afgerond door de frisse smaak van kersen.

Consumentenadviesprijs: Slagroom Toetje met kersen-cranberrysaus, 450 ml, ¤ 1,36

NB: Noot voor de redactie/