Gemeente Lisse

14-05-2002 Start Intergemeentelijke Sociale Dienst

Op 3 juni 2002 is het zover: de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD) is een feit. Vanaf die datum zijn de afdelingen Sociale Zaken van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim en Warmond samengevoegd in één ISD.

Vanaf 1 juni 2002 houden de afdelingen Sociale Zaken van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim en Warmond op te bestaan. De vijf afdelingen zijn samengevoegd in een Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek, kortweg ISD Bollenstreek genoemd. De verantwoordelijkheden van de vijf verschillende gemeenten worden overgenomen door deze ISD Bollenstreek. Alle medewerkers van de afdelingen Sociale Zaken verhuizen naar een centrale werkplek: Jacoba van Beierenlaan 6, 2171 CM Sassenheim.

Waarom samenvoeging?
In de afgelopen jaren is het voor kleine zelfstandige gemeenten niet gemakkelijk geworden om alle door Den Haag opgelegde wetten en regelingen op een hoog kwaliteitsniveau uit te voeren. Daarbij komt dat bij ziekte van één of meerdere medewerkers het werk tijdelijk kan stagneren en dit uiteindelijk in uw nadeel kan uitvallen. Om de continuïteit en de kwaliteit ook in de toekomst te kunnen garanderen, hebben de vijf gemeenteraden besloten de ISD Bollenstreek op te richten.

Wat verandert er?
In feite heel weinig. De gemeenteraden van Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim en Warmond hebben, toen zij tot samenwerking besloten, als voorwaarde gesteld dat de dienstverlening via de gemeentehuizen zoveel mogelijk moet worden voortgezet. Om dit mogelijk te maken, is er iedere ochtend van 9.00 tot 12.00 uur spreekuur in het gemeentehuis. Men kan dus net zoals vroeger met (aan)vragen etc. die betrekking hebben op de uitkering of voorziening die van de gemeente ontvangen wordt, terecht op het vertrouwde adres. Dit geldt voor de:

* Algemene bijstandswet (Abw).

* Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemer/gewezen zelfstandigen (Ioaw/Ioaz).
* Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg).

* Regeling Opvang Asielzoekers (ROA).

* Wet gemeentelijke zorg voor houders van een voorwaardelijke vergunning tot verblijf (Vvtv).

* Wet Inburgering Nieuwkomers (WIN)

* en voor hulpvragen die betrekking hebben op schuldsanering.
Aanvragen voor levensonderhoud moet u echter nog steeds bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) indienen.

Bereikbaarheid buiten spreekuren
Op de nieuwe locatie in Sassenheim wordt de uitkeringsadministratie van de vijf gemeenten gehuisvest. Daar hebben ook de consulenten hun werkplek als zij geen spreekuurdienst in de gemeente hebben. Uiteraard is iedere medewerker telefonisch te bereiken, al dan niet met voicemail.

Wie behandelt uw zaken?
Cliënten hebben momenteel te maken met een vast aanspreekpunt. Voorlopig blijft dit zo. De cliënten ontvangen binnenkort een persoonlijke brief van zijn/haar contactpersoon/consulent.

Samengevat:

1. Per 1 juni 2002 start de ISD Bollenstreek.
2. Voor de directe dienstverlening kunt u ook vanaf 1 juni 2002 nog gewoon bij het gemeentehuis langskomen.

3. U houdt voorlopig uw vaste contactpersoon/consulent.
4. U ontvangt binnenkort een brief van uw contactpersoon/consulent.
Afdelingen Sociale Zaken op vrijdag 31 mei 2002 dicht Zoals u begrijpt, is verhuizing van de oude naar de nieuwe locatie in Sassenheim noodzakelijk. Deze verhuizing vindt plaats op vrijdag 31 mei 2002. In verband hiermee zal de afdeling Sociale Zaken op die dag gesloten zijn.