Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Belediging agenten

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een 19-jarige man aangehouden nadat hij agenten had beledigd.

Agenten zagen omstreeks 19.35 uur de 19-jarige man zonder helm rijden over het Smallepad. Agenten gaven de man een stopteken maar hij negeerde dit. Na een korte achtervolging kon de man uiteindelijk worden tegengehouden. Direct begon hij de agenten uit te schelden waarop hij werd aangehouden. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en hij bleef lelijke woorden naar de agenten uiten.

Op het politiebureau werd de Amersfoorter gehoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake; rijden zonder helm, rijden zonder certificaat, rijden zonder verzekering en beledigen van agenten. De bromfiets bleef voor technisch onderzoek achter op het bureau.

Vrouw overstuur

WOUDENBERG- Op zondagavond werd omstreeks 20.45 uur een 48-jarige vrouw hevig overstuur aangetroffen op de John F Kennedylaan.

De politie kreeg de melding dat een vrouw hard aan het schreeuwen was op straat en dat er mogelijk gevochten zou worden. Ter plaatse troffen de agenten de vrouw hevig overstuur aan. De vrouw was psychisch onstabiel en werd door de agenten overgebracht naar het politiebureau waar ze is onderzocht door een arts.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een 47-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Nijverheidsweg Noord. Onderzoek wees uit dat hij gedronken had en op het bureau blies hij 0.65 promille. De man kon na het in ontvangst nemen van een boete van 410 Euro en een rijverbod van 1 uur het bureau weer verlaten.

Meisje geslagen

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een 13-jarige meisje geschopt en geslagen door een ander meisje.

Omstreeks 20.30 uur was het meisje met een aantal vriendinnen aan het spelen op de Zwaluwenstraat. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling met een ander meisje. Dit andere meisje schopte en sloeg het 13-jarige meisje uit Amersfoort en zij liep hierbij een bloedneus op en haar bril raakte beschadigd. Na de vechtpartij rende de 13-jarige hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek.