Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Aanrijding met alcohol in het spel

GROENEKAN Een 57-jarige Utrechter is zondagavond rond 19.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Nieuwe Weteringseweg Koningin Wilhelminaweg.

De man reed met zijn auto over de Koningin Wilhelminaweg komend vanuit de richting Hilversum. Een 34-jarige man uit Utrecht reed hem met de auto tegemoet.

Op genoemde kruising wilde de 57-jarige linksaf slaan, maar gaf daarbij geen voorrang aan de auto van de 34-jarige, die rechtdoor reed. Een flinke aanrijding was het gevolg.

De 34-jarige man en zijn 13-jarige dochter werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De 57-jarige man werd voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Hij bleek alcohol gedronken te hebben.

Er is een bloedproef bij hem afgenomen. Er wordt proces verbaal tegen de man opgemaakt.

Gewonde parachutisten

WESTBROEK Op de Kooidijk is zondagmiddag rond 13.45 uur een 20-jarige inwoonster van Emmen gewond geraakt bij de landing met haar parachute. Met heupletsel is de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.

Even later zagen agenten, die nog ter plaatse waren, een andere parachutist van ongeveer 20 meter hoogte naar beneden vallen. De parachute stond niet meer open. De man, een 26-jarige inwoner uit Hengstdijk raakte gewond aan rug en benen en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van de ongevallen.