Ingezonden persbericht

Framfab Nederland geeft contactlenzenspecialist Oculenti vorm op het web

Diepgaande informatieverstrekking en professionele uitstraling onderstrepen deskundigheid Oculenti

Amsterdam, 3 juni 2002 - Internetbureau Framfab Nederland heeft de corporate website voor contactlenzenspecialist Oculenti gerealiseerd. Oculenti is gespecialiseerd in het aanmeten en verkopen van lenzen, al dan niet op medische indicatie, en heeft vestigingen in ziekenhuizen door geheel Nederland. De website is onderdeel van de positionering van Oculenti, die gericht is op algemene voorlichting, het ondersteunen van bestaande partners en klanten, en het werven van nieuwe klanten.

Potentiële contactlensdragers vinden op www.oculenti.nl naast informatie over gewone lenzen ook uitgebreide informatie over de verschillende soorten specialistische lenzen, zoals zuurstof doorlatende lenzen, bi- en multifocale lenzen en gekleurde lenzen. Voor doelgroepen als baby's en kinderen, ouderen en sporters biedt Oculenti specifieke lenzen. Per doelgroep is informatie beschikbaar over de meest geschikte lenzen. Daarnaast biedt de site informatie over gebruik, onderhoud, service en productieproces van contactlenzen.

Oculenti staat bekend om haar deskundigheid. De website biedt dan ook betrouwbare informatie en heeft een professionele 'look & feel'. Speciale aandacht is besteed aan de klantgerichtheid en gebruikersvriendelijkheid. Zo kunnen slechtziende bezoekers het navigatiemenu vergroten zodat ze de teksten beter kunnen lezen. De website, die ontwikkeld werd in Flash, heeft een overzichtelijke navigatiestructuur en brengt op een heldere manier het brede assortiment van Oculenti onder de aandacht. Naast ontwerp, technologie en interactiedesign heeft Framfab in samenwerking met Oculentie ook de tekstproductie verzorgd.

"Oculenti beschikt over zeer veel kwalitatief hoogwaardige informatie over contactlenzen", zegt Karen Braun, Projectmanager van Framfab Nederland. "Omdat echter niet alle informatie voor iedereen relevant is, hebben we gekozen voor een structuur op zowel onderwerp als doelgroep. Daarnaast had Oculenti nog geen ervaring met het medium internet. We hebben daarom op flexibele wijze geadviseerd hoe internet voor Oculenti een waardevolle aanvulling vormt op de traditionele communicatiekanalen."

Over Oculenti
Oculenti is specialist op het gebied van contactlenzen, al dan niet op medische indicatie. Doordat de praktijken van Oculenti in ziekenhuizen in geheel Nederland zijn gevestigd, kan nauw worden samengewerkt met artsen en medisch specialisten. Oculenti bracht als eerste in Nederland de contactlens op de markt en heeft momenteel 14 optometristen/contactlensspecialisten in dienst, die werken in 22 praktijken in Nederlandse ziekenhuizen. Daarnaast beschikt Oculenti over een eigen productieafdeling waar lenzen op maat worden gemaakt.