Gemeente Roggel en Neer

30/05/2002
Website gemeente Roggel en Neer open voor inwoners Begin juni is de website van de gemeente Roggel en Neer officieel van start gegaan. Inwoners kunnen op de site terecht voor algemene informatie over de gemeente en voor diensten waar ze anders voor naar het gemeentehuis zouden moeten. Het adres is: www.roggel-en-neer.nl

De gemeentelijke website is een nieuwe en eigentijdse manier om informatie en diensten aan met name inwoners aan te bieden. Behalve persberichten vindt de lezer o.a. informatie over de samenstelling van het gemeentebestuur, de gemeenteraad en commissies. De agenda van de raads- en commissievergaderingen, de wegomleggingen, vacatures zijn natuurlijk ook op de webpagina opgenomen. Maar ook bevat de website o.a. informatie over de vele verenigingen, toeristische informatie en de vele evenementen in de gemeente.

Ook dienstverlening via website
Behalve informatie biedt de gemeente ook haar diensten aan via de website. Zo vindt u bijvoorbeeld onder de kop Producten een hele serie diensten en producten die de gemeente voor burgers verzorgd. U kunt lezen wat zo'n product inhoudt en welke weg u ervoor moet bewandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld per computer een stookvergunning aanvragen. Totaal nieuw is dat u in voorkomende gevallen het formulier digitaal bij het product aantreft. In een aantal gevallen kunt u het zelf op de computer invullen en digitaal terugsturen. In andere gevallen kunt u het uitprinten en terugsturen of gewoon op het gemeentehuis afgeven.

Interactief
Ook kunnen verenigingen rechtsreeks (adres)wijzigingen of evenementen doorgeven voor op de evenemenetenkalender. Ook kan men reageren op zaken zoals bijvoorbeeld een reactie geven op wat men vindt van de website in het gastenboek. Maar last but not least het digitaal kunnen aanvragen van bijvoorbeeld het omwisselen van containers steekt natuurlijk de kroon. Het scheelt u een bezoekje aan het gemeentehuis. Om vergissingen te voorkomen: u blijft natuurlijk van harte welkom in het gemeentehuis en wij staan u graag persoonlijk te woord.