Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 3 juni 2002

Dagelijkse berichten

Wedde: man beroofd
Een 42-jarige man uit de gemeente Vlagtwedde is zondagnacht beroofd aan de Hoofdweg in Wedde. De man kwam uit een café en wilde naar zijn auto lopen die hij in de Kerkstraat had geparkeerd. Onderweg daar naartoe werd hij aangesproken door een man die hem dreigde te mishandelen als hij niet zijn geld en sieraden afgaf. Het slachtoffer gaf daarop het geld wat hij nog had enkele euros en zijn horloge aan de dader af. Die ging er daarop in een auto vandoor. Het slachtoffer waarschuwde thuis de politie. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Wildervank: man rijdt met ongeldig rijbewijs
Aan de Woortmanslaan in Wildervank heeft de politie zondagnacht een 32-jarige man uit Wildervank aangehouden. Bij een politiecontrole bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig is verklaard. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Middelstum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 24-jarige man uit de gemeente Delfzijl ingenomen na een snelheidsovertreding. De man reed over de Eemshavenweg bij Middelstum waar zijn snelheid door een politiepatrouille op 164 km per uur (100 is toegestaan) werd geklokt. Bij het politieonderzoek bleek tevens dat de auto van de man was voorzien van een ongeldig kenteken. Voor de auto van de verdachte, die militair is gelegerd in Duitsland, is een NATO kenteken afgegeven. Omdat de man een kentekenplaat was verloren monteerde hij het vroegere Nederlandse kenteken weer op de auto. Dat was echter inmiddels door de Rijksdienst Wegverkeer ongeldig verklaard in verband met de afgifte van het militaire kenteken. Vanwege de snelheidsovertreding werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Na verhoor is de man heengezonden met naast een boete voor te hard rijden een proces-verbaal voor rijden met een ongeldig kenteken.

Groningen: drietal aangehouden voor poging diefstal auto Twee jongens van 18 en een van 17 jaar zijn zondagnacht aangehouden voor een poging tot diefstal van een personenauto aan de Troelstralaan in hun woonplaats Groningen. Een omwonende had dit gezien en waarschuwde de politie. Toen deze verscheen, liepen de jongens hard weg. Even later konden ze worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: man steekt woning inbrand
Een 41-jarige bewoner van een woning aan de Padangstraat in Groningen is zondagnacht aangehouden voor brandstichting. De man had zelf gebeld en te kennen gegeven dat hij zichzelf van het leven wilde beroven en daarvoor de woning in brand zou steken. De ter plaatse verschenen agenten constateerden dat de man de daad bij het woord had gevoegd en dat in de hal en de kamer een brand woedde. De buitendeuren waren hermetisch afgesloten en slechts met veel geweld kon de voordeur worden opengebroken. Enkele agenten gingen de woning in om de man die zich in de kamer bevond te redden. Tevens werd met een brandblusser het vuur bestreden hetgeen niet voldoende was. De man echter pleegde verzet tegen zijn redding. De agenten konden slechts met veel moeite de man naar buiten trekken, waarna ambulancepersoneel zich over de man wilde ontfermen. Ook op dat moment pleegde hij verzet. Hij wilde niet geholpen worden. Ten langen leste werd de man geboeid afgevoerd naar het politiebureau Daar werd hij onderzocht door de GGD-arts die de COCB inschakelde. Omdat de toestand van de man niet urgent genoeg bleek voor verplichte opname, werd in overleg met de Officier van Justitie de man ingesloten voor een strafrechtelijk onderzoek. De politieagenten die tijdens de reddingsactie rook hadden binnengekregen zijn behandeld door het ambulancepersoneel. De verdachte weigerde alle hulp. De brandweer heeft het vuur in de woning definitief geblust.

Groningen: man aangehouden voor mishandelen partner Een 25-jarige Stadjer is zondagavond aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin. De politie werd door de vrouw gebeld, nadat ze de woning aan de Grote Leliestraat was uitgevlucht. De politie nam de vrouw mee naar het politiebureau voor een verklaring. Daarbij bleek dat ze bont en blauw was geslagen door haar partner. Haar partner werd daarop in de woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcomobilist
Een 56-jarige Stadjer is zondagavond bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol in zijn personenauto. De getipte politie trof de man rijdende aan op de Turfsingel. Hij bleek 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietsers aangereden; automobilist rijdt door De politie is op zoek naar getuigen en de veroorzaker van een ongeval waarbij een bromfietser en duopassagier letsel opliepen. Het ongeval gebeurde zondagmiddag bij het parkeerterrein van de Hoornse Plas aan de Kaapse Baan. Daar reed een onbekende automobilist van een auberginekleurige of wijnrode kleine personenauto vanaf de parkeerplaats tegen de bromfiets bestuurd door een 23-jarige Stadjer. Hij en zijn duopassagier (30) kwamen hierbij ten val en raakten daardoor gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist die nog wel even gekeken heeft naar zijn eigen schade is daarna weggereden zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van Groningen, telefoon 0900-8844.

Groningen: gewonde bij botsing fietser met bromfietser Bij een botsing tussen een fietser (9) en een bromfietser (49), beiden woonachtig in Groningen, zondagmorgen in het fietstunneltje van de Friesestraatweg te Groningen, raakte de bromfietser gewond. Hij is vermoedelijk met een gebroken hand overgebracht naar het ziekenhuis. Het jongetje liep daarbij schaafwonden op.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)