Korps: Flevoland, plaats: district Noord 3-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen voor bedreigingen
NAGELE & LELYSTAD De politie hield zondagavond een 18-jarige man uit Nagele aan voor bedreiging met een vuurwapen. Na de melding, gingen de agenten en een politiehond ter plaatse (het Koolzaadhof). Een vrouw en de voor haar onbekende verdachte hadden volgens de verklaring een woordenwisseling gehad over een buurtkwestie die al langer speelt. Daarbij bedreigde de verdachte de vrouw met iets dat op een vuurwapen leek. De politie zocht in de omgeving en hield de 18-jarige die voldeed aan het signalement, aan. Deze is in verzekering gesteld. Dit betekent dat hij voor nader verhoor ingesloten is in een politiecel. Diezelfde avond hield de politie Lelystad een 36-jarige Lelystedeling aan, ook voor bedreiging. Agenten kregen gemeld dat een voor hun bekende man zijn buur op de Botter bedreigde. Volgens de aangifte had de verdachte bij een woordenwisseling gedreigd. De verdachte is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding jeugdige inbrekers
LELYSTAD Zondagmiddag hield de politie op heterdaad 5 minderjarige jongens uit Lelystad aan voor woninginbraak. Na een melding van een inbraak, ging de politie naar de betreffende woning op het Galjoen. Daar zagen de agenten dat een ruit vernield was en dat de woning doorzocht was. Een onderzoek resulteerde diezelfde dag in de aanhouding van de 5 jongeren. In woningen van de verdachten en in de buurt zijn gestolen spullen, zoals een televisie, teruggevonden. De jongens zijn ingesloten op het bureau en na verhoor heengezonden. Een justitieel jeugdtraject wordt in gang gezet.

Baldadige jongeren aangehouden
CREIL Na een melding dat jeugd een brandje op het Vuurpad aan het stichten was, ging de politie een kijkje nemen. Daar zagen de agenten dat jongens een bankje aan het blussen waren. Op de vraag of zij de brand hadden gesticht, antwoordden de jongeren ja. De drie minderjarige jongens uit Creil zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. Een traject bij bureau Halt wordt in gang gezet.

Aangehouden voor alcohol
BIDDINGHUIZEN Op de Biddingringweg is zondagnacht een 33-jarige automobilist uit Espel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat een auto in de berm stond. Ter plaatse vond ze de auto in de berm en de bestuurder in de bosjes. Op het politiebureau blies hij 605 ug/l (1,38 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De verdachte is met een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Controle aanhangers
LELYSTAD Een motoragent controleerde gisteren overdag aanhangwagens in de gemeente. In totaal zijn 10 bonnen uitgedeeld. Opvallend was dat daarvan de helft voor het niet hebben van een kentekenplaat op de aanhanger was.

Aanrijding fietser
NAGELE Een 63-jarige fietser uit Emmeloord liep gisterenmiddag hoofdletsel op bij een aanrijding op de Ramsweg met een auto van een 40-jarige bestuurder uit Ens. De fietser sloeg volgens de verklaringen plotseling af bij de kruising met de Palenweg. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is per GGD-ambulance naar het Dr. Jansen ziekenhuis gebracht.