Verbond van Verzekeraars

Opening Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) in Veendam is op 16 mei officieel geopend. Het onderliggende convenant hiervoor werd eerder al ondertekend door de stichting VAR, de RDW en het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Onder de naam LIV gaan de drie partijen intensiever met elkaar samenwerken op het gebied van voertuigcriminaliteit.

Het LIV zal fungeren als meldpunt, vraagbaak en expertisecentrum op het gebied van voertuigcriminaliteit. De stichting VAR, de RDW en het KLPD zijn ervan overtuigd dat een betere samenwerking leidt tot een snellere en betere afhandeling van vragen van klanten. Daarnaast kan de samenwerking de kwaliteit van de opsporingsbijstand intensiveren en verbeteren. Binnen het LIV bestaat tevens ruim aandacht voor strategische analyses.
Het LIV is bij de RDW in Veendam gehuisvest en bestaat uit de medewerkers van het Bureau Opsporingsbijstand (dat nu in het LIV is opgegaan) en gedetacheerde medewerkers van het KLPD, de RDW en de stichting VAR. Het LIV is bereikbaar op telefoonnummer 0900 - 548 0000.

Bondig, mei 2002