Ingezonden persbericht

TeleCity benoemt Chief Executive Officer

Amsterdam, 3 juni 2002 - TeleCity plc kondigt vandaag de benoeming aan van Rick Hudson als Chief Executive Officer (CEO) van de onderneming met ingang van 19 juni 2002.

Rick Hudson was tot voor kort Chief Operating Officer van Netscalibur Ltd. Daarvoor was hij ondermeer werkzaam bij Cable & Wireless en bij Digital Equipment Company.

In zijn functie bij Netscalibur was hij verantwoordelijk voor het creëren en ontwikkelen van een kwalitatief hoogwaardige pan-Europese ISP (Internet Service Provider), die zich richtte op de markt van kleine en middelgrote ondernemingen. Dit werd gerealiseerd door middel van overnames en autonome groet. Bij Cable & Wireless was hij onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Europese ISP-strategie van het bedrijf.. Zo stond hij aan de basis van de overname van 18 ISP's, waardoor de onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevende network service provider in de regio. Vervolgens werd hij Vice President van de divisie Global Business Development, in welke functie hij heeft gewerkt aan de groei van Cable & Wireless' netwerk service in de Verenigde Staten en Japan.

Michael Hepher, die de afgelopen maanden Chairman en CEO was, keert nu terug in zijn oorspronkelijke functie van non-Executive Chairman.

Michael Hepher stelt: "We zijn zeer verheugd dat Rick Hudson TeleCity komt versterken in dit stadium van haar ontwikkeling. Het afgelopen jaar hebben we te maken gehad met moeilijke marktomstandigheden, maar we hebben de onderneming nu goed gepositioneerd, middels het opvoeren van onze marketing- en sales inspanningen en het zekerstellen van een gezonde financiële basis."

"Onze orderportefeuille is goed gevuld en we anticiperen op een toename in opdrachten in de komende maanden. Onder Rick Hudson's leiding is de onderneming nu in een uitstekende positie om haar strategie ten uitvoer te brengen zodra de markt voor co-locatie diensten in heel Europa weer aantrekt."

Over TeleCity plc
TeleCity is de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers, de Telecom- en corporate ondernemingen levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten.
Met een netwerk van 10 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones; LINX (Londen), AMSIX (Amsterdam) en MaNAP (Manchester).

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen waar het vanaf juni 2000 staat genoteerd aan de Londen Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2001 liet TeleCity een omzet van £32,6 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met het jaar 2000. TeleCity heeft 265 mensen in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV TeleCity BV
Jeroen Breuer Mariska van Beukering
Tel: 020 530 43 38 Tel: 020 564 08 72
E-mail: jeroenb@text100.nl E-mail:
Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl