Tom Coronel



2 Juni 2002: Eerste punt voor Tom Coronel in ETCC

Tom Coronel heeft op het circuit van Jarama zijn eerste punt gescoord in het ETCC van dit jaar. De Huizenaar startte mocht vanaf een keurige achtste startplaats vertrekken en wist zich op het bochtige circuit in het midden van Spanje op te werken naar een zesde stek waarmee hij het laatste te vergeven punt voor zich opeiste.

"Ik kwam goed weg en pakte bij de start gelijk één plaats. Vervolgens reed ik achter Spanjaard Jordy Gené die ik, voor eigen publiek, met een mooie inhaalactie binnendoor aftroefde. Ik ging dus als zesde over de finish. Dat verklaarde ook gelijk mijn pole-position voor de tweede race", aldus Coronel.

Eerste punt voor Coronel Foto: EuroSTC / Photo 4

"Omdat de top 6 in de tweede race in omgekeerde volgorde op de startopstelling staat maakte ik aanspraak op de pole-position. Jammer genoeg kon ik die goede positie niet omzetten in meer, dan die eerste punt uit de race ervoor. Ik voelde tegen het eind van die race namelijk al wat problemen met de koppeling en tussen de beide races heb je maar een kwartier om zoiets te herstellen. Dat leek dus te kort voor de mannen van Carly Motors-Team Isert. Ze hebben al het mogelijke gedaan, om het probleem op te lossen en dat leek ook te lukken. Bij het uitrijden van de pits had ik in ieder geval weer normaal gevoel in het pedaal. Op de startgrid leek er ook niets aan de hand. Tot het moment dat ik de koppelingspedaal echt nodig had bij het optrekken voor de opwarmronde. Dat ging toch weer niet echt lekker. Eenmaal terug op de grid voor de start, wist ik dat het met deze koppeling niet zou lukken. Ik heb dan ook gekozen voor een actie, waarbij ik de auto zonder de koppeling in de eerste versnelling zette. Hortend en stotend kwam de auto weg, maar ik verloor gelijk ook meer dan tien plaatsen. Na een tik in de eerste bocht van James Hanson was deze race voor mij definitief over", besluit Coronel zijn verhaal over de tweede race op Jarama.

Tom Coronel in de BMW trein Foto: EuroSTC / Photo 4

De races in Jarama waren opnieuw prooi voor het Nordauto Alfa Romeo team dat tot nu toe alle races heeft gewonnen. Giovanardi en Larini verdeelden de buit eerlijk met ieder één race. Tom's teamgenoot Peter Kox viel met een zevende plaats net buiten de boot in de eerste race, maar wist mede door het uitvallen van Coronel in de tweede race een punt veilig te stellen voor het Carly Motors Team Isert.

De volgende ETCC race zal op 30 juni plaatsvinden op het Circuit van Anderstorp in Zweden. Tom Coronel zal echter over twee weken alweer in actie komen. Samen met Jan Lammers en Val Hillebrand rijdt hij in de Racing for Holland Dome-Judd de 24 uurs race van Le Mans.