Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-06-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.30 u) Maandag, 3 juni 2002

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen zondagmorgen vond op de Prins Bisschopsingel in Maastricht een aanrijding plaats. Een 17-jarige fietser uit Maastricht botste met zijn fiets tegen een auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Maastricht. Bij de aanrijding kwam de fietser ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken been overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar medisch-operatief werd ingegrepen. De politie die niet uitsluit dat alcoholgebruik bij de fietser in het spel is, heeft van hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; brandje
Afgelopen zondagmorgen kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrandje aan de Busselruwe in Maastricht. Bleek dat brandje was ontstaan door een ketel die op het vuur stond. De bewoner heeft getracht het vuur te doven door er een doek overheen te gooien en de ketel naar buiten te brengen. Daarbij heeft de bewoner brandwonden opgelopen aan zijn handen. Een bewoonster had last van de ademhaling en beide bewoners werden dan ook voor medische verzorging overgebracht naar de EHBO van het ziekenhuis.

Maastricht; winkeldiefstal
Personeel van een drogisterij aan de Wolfstraat in Maastricht betrapte afgelopen zondagmiddag een 25-jarige vrouw uit Appelscha bij diefstal van allerlei cosmetische artikelen (tubes make-up, mascaras etc.) ter waarde van totaal ruim 360 Euro. De verdachte maakte daarbij gebruik van een geprepareerde tas. De gewaarschuwde politie heeft de tas inbeslaggenomen en de aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Eijsden; inbraak
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een opticien aan de Wilhelminastraat in Eijsden. Bleek dat inbrekers door forcering van de toegangsdeur de winkel waren binnengedrongen en allerlei brillen (moet nog allemaal geinventariseerd worden) hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.