Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-06-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Maandag, 3 juni 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; brand
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 13.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Gouverneurstraat in Heerlen. Bleek door nog onbekende oorzaak brand te zijn ontstaan in een berging hetgeen gepaard ging met enige rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand in de berging geblust. Een bewoonster van een woning van een belendende woning is, vermoedelijk door de rookontwikkeling, in haar woning onwel geraakt. Zij werd voor medische verzorging overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen waarna ze weer huiswaarts kon. De oorzaak van de brand in de berging is niet bekend doch de politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zondagavond op de Beersdalweg in Heerlen van een 44-jarige automobilist uit Voerendaal bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding dat in Aken motordieven een motor hadden gestolen en het voertuig op een aanhanwagen hadden geladen waarna er in de auto vandoor was gereden. De politie traceerde met deze signalementen op de stadsautoweg N281 in Heerlen een auto met aanhangwagen en daarop een motor. De twee inzittenden van de auto, een 18-jarige man uit Brunssum en een 21-jarige man uit Heerlen werden aangehouden. Auto en motor werden voor onderzoek inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van de motor.

Hoensbroek; in gestolen auto
Bij controle afgelopen zondagavond op de Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek van twee inzittenden in een auto, bleek dat de auto waarin zij zaten als gestolen (eind vorige maand) stond gesignaleerd. Beide inzittenden (34/36 jr) uit Heerlen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Een van hen bleek overigens gesignaleerd te staan voor nog openstaande boetes van totaal ruim vierhonderd Euro (vervangende hechtenis; 14 dagen hechtenis). De gestolen auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; doorgereden na aanrijding
Afgelopen zondagavond vond op de Pannesheiderstraat een aanrijding plaats tegen een geparkeerde auto. Daarbij was volgens getuigen de bestuurster weg-/doorgereden. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie vermoedens omtrent de identiteit van de bij de doorrijding na aanrijding betrokken autobestuurster. De verdachte, een 60-jarige vrouw werd thuis in haar woning in Kerkrade aangehouden. Omdat de politie aanwijzingen had dat de verdachte onder invloed haar auto had bestuurd, werd een bloedproef afgenomen (omdat blaasproef/analyse niet lukte). Overigens trof de politie in de woning van de verdachte een hennepoogst aan van totaal ruim drie en een halve kilo gedroogde hennep en henneptoppen/planten die er lagen te drogen. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.