Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-06-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.30 u) Maandag, 3 juni 2002

District Sittard

Sittard; ruzies
Afgelopen zondagavond kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding van een ruzie in een cafe aan de Veestraat in Sittard. De politie die terplaatse ging heeft buiten het cafe een 42-jarige Sittardenaar aangehouden die in het cafe op een gegeven moment met bierglazen naar anderen gooide. Daarop zetten andere cafebezoekers de Sittardenaar buiten alwaar hij op verdenking van openlijke geweldpleging door de politie werd aangehouden (trachtte zich los te rukken en trapte naar de agenten). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie, die vermoedt dat drankgebruik in het spel is maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Diezelfde zondagavond, omstreeks 20.45 uur is op het Kerkepad in Sittard een 14-jarig meisje uit die plaats geslagen en getrapt, vermoedelijk door een groep andere meisjes. Daarbij raakte het meisje gewond en werd per ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard. Daar werd het slachtoffer, vermoedelijk voor een nacht ter observatie opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in terzake deze mishandeling, alsook naar de identiteit van de betrokkenen daarbij.

Geleen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen zondagavond vond op de kruising Napoleonbaan Noord / Einighauserweg / Elsenburglaan in Geleen een aanrijding plaats. Een 47-jarige bestuurder van een trekker uit Geleen botste met zijn vrachtwagen tegen de verkeerslichten en reed een verkeersbord omver. Bleek dat de /trekker-chauffeur onder invloed zijn trekker had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de Geleendenaar ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Beek; vlam in de pan
Afgelopen zondagmiddag, omstreeks 12.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Broekhovenlaan in Beek. Bleek een binnenbrandje, vermoedelijk ontstaan doordat de vlam in een fritureketel was geslagen. De bewoonster merkte op een gegeven ogenblik rook in de woning en trachtte zelf het vuur nog te doven. Daarbij heeft zij water over de ketel gegooid waarna de vlammen oplaaiden. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft de binnenbrand snel geblust.