NMBS

31/05/02

Werken aan de op- en afritten van de verkeerswisselaar A12/E19 voor de aanleg hsl-noord

Voor de aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens moeten onder de bestaande op- en afritten van de verkeerswisselaar A12/E19 (omgeving Havanastraat) kokers worden gebouwd. Hiervoor zullen de bestaande op- en afritten worden verlegd. Om deze werken mogelijk te maken, moeten de rijstroken van de bestaande op- en afritten tijdelijk van twee naar één rijstrook worden gebracht in 4 fasen. De nieuwe op- en afritten zullen nadien terug beschikken over twee rijstroken.

* Fase 1 : Op maandag 3 juni zal de bestaande oprit naar de A12 komende van de E19 (Breda) naar de A12 richting Bergen op Zoom op één rijstrook worden gebracht tot eind juni.
* Fase 2 : Op donderdag 6 juni zal de bestaande afrit van de A12 komende van Bergen op Zoom richting E19 (Breda) op één rijstrook worden gebracht tot eind juni.

* Fase 3 : Begin augustus zal de oprit naar de A12 komende van Antwerpen richting Bergen op Zoom op één rijstrook worden gebracht tot eind augustus.

* Fase 4 : In oktober wordt de afrit van de A12 komende van Bergen op Zoom richting Antwerpen op één rijstrook gebracht.

Het op één rijstrook brengen van de op- en afritten wordt uitgevoerd op weekdagen buiten de spitsuren. Vanaf dan geldt er een snelheidsbeperking tot 50 km/h. De werken worden aangegeven met duidelijke signalisatieborden. De afspraken werden gemaakt in overleg met het Vlaams Gewest en de Federale Politie.

De kokertunnel onder de Havanastraat vormt het begin van de hogesnelheidslijn. De hsl kruist vervolgens de drie bestaande wegen van de verkeerswisselaar E19/A12 en sluit nauw aan bij de buitenste arm. Ter hoogte van de Laaglandlaan loopt het nieuwe spoortracé strak gebundeld met de autosnelweg E19 richting Nederland.

Vanaf maandag 3 juni zal op de E19 de servicezone Minderhout in Hoogstraten worden gesloten voor één jaar omwille van de hsl-werken. Na de afbraak van het tankstation en het restaurant wordt een nieuwe servicezone gebouwd die begin juni 2003 de deuren opent.

© 2002 NMBS