Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-06-2002
1e Persbericht van maandag 3 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal personenauto
Zondag tussen 10.30 uur en 19.00 uur is er vanaf de Hoefkestraat een personenauto, merk Toyota, type Corolla, kleur beige, voorzien van het kenteken NX-58-KJ, weggenomen.

Helmond: Aanhouding drugsdealer en klanten
Op de Deltaweg zijn zondagavond om 21.00 uur een 21-jarige inwoner van Deurne, een 22-jarige man uit Asten en een 23-jarige man uit Deurne aangehouden. Bij controle bleek dat de 21-jarige Deurnenaar drugs verkocht aan de beide andere verdachten in zijn auto werden 9 zakjes met hennep aangetroffen. De drie zijn overgebracht naat het bureau en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zondagavond om 22.26 uur op de Stationsstraat aangehouden. De man had de deuren van een kantoorgebouw aldaar met een steen ingegooid. Bij zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat hij honger had en geld kwam halen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling
Zondagavond om 22.40 uur is op de Schubertlaan een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Maandagmorgen om 01.00 uur is een 23-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Hastelweg aangehouden en korte tijd later om 01.20 uur is een 25-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Ruurlostraat aangehouden. De drie worden ervan verdacht zondagavond omstreeks 22.10 uur, via het balkon, binnengedrongen te zijn in een woning aan de Schubertlaan en daar de 34-jarige bewoner te hebben mishandeld. Zij zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Inbraak in een woning
In een woning aan de Oortlaan is tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagavond 22.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een radio-cd speler weggenomen.

Reusel: Aanrijding onder invloed
Maandagmorgen om 00.55 uur is op de Kruisstraat een 25-jarige automobilist uit Turnhout (B) aangehouden. De man wordt ervan verdacht, kort ervoor op de kruising Kruisstraat Marialaan, geen voorrang te hebben verleend aan een voor hem van rechts komende personenauto, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Reusel. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen de beide voertuigen. Bij controle bleek dat de verdachte gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,60 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zij rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding illegalen
Op de Jeroen Boschlaan is vanmorgen om 00.15 uur een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Korte tijd later om 00.30 uur is op de Melkweg een 21-jarige Pool aangehouden. Bij controle bleek dat beide verdachten illegaal in Nederland waren. Zij zijn voor nader onderzoek, door de vreemdelingen politie, ingesloten.

Elsendorp: Aanhoudingen na mishandeling
Op een camping aan de Zeelandsedijk zijn vanmorgen om 02.55 uur twee Poolse mannen van 25 en 35 jaar, aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 49-jarige landgenoot op de camping te hebben mishandeld . De man werd diverse malen in zijn gezicht geslagen en met een mes in zijn been gestoken. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen en veilig gesteld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na verlaten plaats ongeval Een 19-jarige automobilist uit Eindhoven is vanmorgen vroeg om 02.25 uur in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht met zijn personenauto op de afslag A2 met de Montgomerylaan een eenzijdig ongeval te hebben veroorzaakt. Hij was met zijn auto tegen een ANWB verkeerspaal gereden, waarbij hij de auto heeft laten staan en de plaats van het ongeval heeft verlaten. De verdachte is na te zijn gehoord heengezonden. Zijn auto is weg getakeld.

Heeze: Inbraak in een woning
In een woning aan de Boschlaan is tussen zondagavond 23.30 uur en maandagmorgen 05.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. In de woning zijn kasten doorzocht en is een horloge en een onbekend geldbedrag weggenomen.

Helmond: Diefstal bestelauto
Vanaf de Jacob van Wassenaerstraat is tussen zondagavond 23.30 uur en maandagmorgen 05.30 uur een bestelauto, merk Mercedes-Benz, type MB100, kleur wit, voorzien van het kenteken VN-60-TL, weggenomen.

Helmond: Controle Afval
Naar aanleiding van de grote hoeveelheden zwerfvuil, aan en in de omgeving van de Deltaweg, is de politie Helmond Oost een actie gestart om dit tegen te gaan. In burger en in uniform wordt gesurveilleerd en worden eventuele overtreders geverbaliseerd. Afgelopen zondag kregen 8 mensen een proces-verbaal. De komende tijd zal er scherp op overtreders van dit soort milieudelicten worden gelet.

Mierlo: Doorrijden na aanrijding
Een 71-jarige fietser uit Enschede is zondagmiddag op het fietspad van de Geldropseweg aangereden door een achteropkomende bromfietser. De man raakte gewond aan het hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verzoekt de bromfietser, een blanke man, ongeveer 20 jaar oud, een wit kleurige helm op zijn hoofd en een zwart jack, rijdende op een zwarte bromfiets zich met hen in verbinding te stellen.