AutoRai

3-6-2002

Hyundai ondersteunt veiligheid

Veiligheid is belangrijk. Daarom ondersteunt Hyundai het NIV (Nederlands Instituut Verkeersveiligheid). Zes Hyundais Atos worden als praktijkauto ingezet op de oefenbanen van het instituut dat autoveiligheidstrainingen geeft.

Twee buitendienstmedewerkers rijden voortaan ook Hyundai. Zij leggen hun bezoeken af per Matrix en Elantra.

Het NIV heeft in zijn vijfjarige bestaan een indrukkwekkende staat van dienst opgebouwd. Naast vele bedrijven zijn ook tal van overheidsinstanties vaste klant voor trainingen. Zelfs speciale eenheden van de politie verhogen er hun rijvaardigheid. Drie verkeersveiligheidsadviseurs benaderen grote bedrijven om uit te leggen hoe nuttig een cursus is. Immers, een deuk of kras kost al een veelvoud van een dag cursus. Voorkomen is beter dan genezen.

Besef van snelheid
Carsten van Weelden, oprichter en directeur van het NIV, startte deze verkeersopleiding eigenlijk uit onvrede over de manier waarop cursussen gegeven worden. Mensen reden na het volgen van een cursus vaak harder dan ervoor. Waarom? Na een dag glijden hebben ze het idee alles onder controle te hebben. Dat is absoluut niet zo. Wij laten met heldere theorie en praktijk zien wat een klein verschil in snelheid al niet kan doen. Door de hoge mate van comfort die autos bieden verliezen mensen het besef van snelheid. Maar liefst 95 procent van alle ongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen. Een paar kilometer minder hard scheelt veel in remweg, heel veel! Dat proberen wij de mensen hier uit te leggen. Voertuigbeheersing staat op een tweede plaats.

Ik geloof in de aanpak van het NIV, vertelt Jacob Verduijn, Manager Fleetsales & Leasing bij Hyundai-importeur Greenib Car. Daarom zetten wij als importeur ons honderd procent voor deze organisatie in. Ook wij geloven in veiligheid. Al zijn onze autos nog zo zeker, de bestuurder is de bepalende factor. De formule van het NIV is een succes gebleken. Het centrum heeft op dit moment drie oefenbanen (Barneveld, Goes en Hellevoetsluis) en daar worden er binnenkort nog eens twee aan toegevoegd. Ook hier zullen wij mogelijk zorgen voor de invulling van het wagenpark. Op alle centra is de naam Hyundai prominent aanwezig. Dit om de samenwerking te benadrukken.