Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed

03-06-2002
Gelijke behandeling huurders en kopers noodzakelijk

AMSTERDAM - Er is een gelijke behandeling van kopers en huurders van woningen nodig. Dit stelde Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen ter gelegenheid van de introductie van de Vrijekeuswoning van woningcorporatie Woonstede te Ede, afgelopen zaterdag.

Van Leeuwen stelt dat het toch vreemd is dat een koper die ter financiering van een nieuwe keuken of badkamer de rente daarvan kan aftrekken, terwijl dat bij de huurder niet het geval is. En dat terwijl beiden toch werken aan het verbeteren van hun woning.

Van Leeuwen was er goed over te spreken dat Woonstede haar huurders een keuzemogelijkheid geeft tussen drie huur- en twee koopvarianten. Hij vindt het wel jammer dat de rijksoverheid de keuzemogelijkheid wil stimuleren, maar tegelijkertijd allerlei beperkingen opwerpt om dat te bereiken.

Er is een verruiming nodig van de fiscale mogelijkheden voor huur en koop. Ook de tussenvormen moeten verruimd worden. 'Willen corporaties meer verkopen realiseren dan zal het overheidsbeleid een duidelijker steun in de rug moeten zijn. Zolang het kabinet hier niet actief aan meewerkt zullen koop- en huurvarianten geen succes worden,' aldus Willem van Leeuwen. (bron: Woonkrant.nl)

Copyright Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (V.B.O.), typefouten voorbehouden