Gemeente Hengelo

Kalender 200 jaar Hengelo Nieuwe fietsstallingen Collecte Bestemmingsplannen
Raadscommissies Bouwplannen
Dienst SBO gesloten Wet milieubeheer
Jaarlijks proefalarm Parkeerplaatsen voor gehandicapten Stadskaart 2002 Verkeersbesluiten
Binnenstadsonderzoek voorjaar 2002
Controle groene containers Werk aan de weg
Verplaatsing warenmarkt naar De Wetstraat Lezing over oud Hengelo Goede respons enquête Metropool

Mededelingen 4 juni 2002

Kalender 200 jaar Hengelo


De kalenders van 200 jaar Hengelo zijn inmiddels door heel Hengelo verspreid. Wij hebben u vorige week in deze advertentie verteld dat door omstandigheden de kalender bij veel gezinnen laat in de bus is gevallen. Dat betreuren wij.
Heeft u per abuis de kalender niet ontvangen, dan kunt u er een afhalen in de Gemeentewinkel, bij de hoofdingang van het stadhuis. Tot en met 8 juni collecteert het Nationaal Epilepsie Fonds/ De Macht van het Kleine.
Van 10 juni tot en met 15 juni 2002 collecteert de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Raadscommissies



* Vaststellen bodembeleidsplan

* Vervangen bovengrondse blokcontainers

* Voorbereidingsbesluit en het toepassen van artikel 19 lid 1/19A en art.50 lid 4 WW t.b.v. het veranderen van het bedrijfspand Zaagstraat 7 t.b.v. de vestiging van een kinderdagverblijf
* Voorbereidingsbesluit winkelcentrum Hasselo
* Voorbereidingsbesluit Tuindorp t Lansink
* Voorbereidingsbesluit Westermaat, deelgebied Plein
Maatschappelijke Zaken

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 5 juni vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Subsidieverzoek 'Er een punt van maken'
* Overdracht SVO afdeling de Brug aan Bestuur St. Carmelcollege
Strategische Projecten

De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 6 juni vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Ontsluitingsvarianten Hart van Zuid (vier verkeersmodellen)
* Toelichting stand van zaken Zuidelijke Spoorzone
* Netwerkstad Twente
Dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling gesloten

Vrijdag 7 juni
Jaarlijks proefalarm


Woensdag 5 juni om 12.00 uur
Op woensdag 5 juni om 12.00 uur vindt het jaarlijkse proefalarm plaats. U hoeft dus niet te schrikken als dan de sirene gaat. U kunt de bewaarkaart "Weet wat je moet doen als de sirene gaat" ophalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Stadskaart 2002


De stadskaart 2002 is uit. Deze nieuwe stadskaart is verkrijgbaar als plattegrond, wandkaart en geplastificeerde stadskaart. De plattegrond is voor 3,00 te verkrijgen bij De Gemeentewinkel.

De wandkaart en de geplastificeerde stadskaart kunt u voor respectievelijk 5,00 en 8,00 verkrijgen bij de afdeling Geo-Informatie, derde verdieping Telgenflat. Verzendkosten voor wandkaart of geplastificeerde stadskaart zijn 7,00.

Binnenstadsonderzoek voorjaar 2002


Op zaterdag 1 juni en zaterdag 8 juni wordt weer een binnenstadsonderzoek gehouden. Op beide zaterdagen wordt een druktebeeldmeting gedaan, waarbij het aantal bezoekers in de verschillende straten wordt geteld. Daarnaast wordt op 8 juni ook een enquête onder binnenstadsbezoekers gehouden. In de enquête wordt gevraagd naar: het doel van het binnenstadsbezoek, hoe vaak de binnenstad wordt bezocht, met welk vervoermiddel men is gekomen enz. kosten.

Extra controle
Op 21 mei werd de vracht gft-afval uit de wijk Veldwijk Noord afgekeurd. Op dinsdag 4 juni wordt in deze wijk opnieuw ingezameld. Daarbij zal extra worden gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd.

Verplaatsing warenmarkt naar De Wetstraat

Zaterdag 13 juli

In verband met de Hengelo Beach Games die van donderdag 11 juli tot maandag 15 juli 2002 plaatsvinden op de Markt, heeft het College van B en W besloten om de warenmarkt op zaterdag 13 juli 2002 te verplaatsen naar het parkeerterrein aan De Wetstraat (achter de HEMA).

Goede respons enquête Metropool


Afgelopen maart is aan 3000 Hengeloërs in de leeftijd van 15-45 jaar een vragenlijst gestuurd, waarin zij hun mening konden geven over een nieuw poppodium. 710 vragenlijsten zijn teruggestuurd. Dit betekent een respons van 24%. Volgens bureau Signo & S Organisatieadviezen dat in opdracht van Metropool en de gemeente het onderzoek heeft uitgevoerd, is dit een goede respons. Het bureau komt in juni met de resultaten van het onderzoek. Inzenders van de vragenlijst maakten kans op een van de 150 te verloten CD-bonnen van 10,-. Zij krijgen binnenkort bericht.

Nieuwe fietsstallingen


Als u regelmatig op station Hengelo Oost komt heeft u ze waarschijnlijk al gezien: de nieuwe fietsrekken en -kluizen. Om aan de toegenomen behoefte te voldoen zijn de fietskluizen ruimer en nog veiliger gemaakt. Waar nodig zijn er extra kluizen bijgeplaatst.

Bij alle stations in Nederland zijn fietsenstallingen. De meeste stations zonder bewaakte stallingen hebben fietskluizen. De kluishuur voor een jaar is 78,-. Op stations waar een NS-loket aanwezig is kunt u ook per maand een fietskluis huren voor 9,-.

Voor meer informatie en het huren van een fietskluis kunt u bellen met NS Fiets via telefoonnummer: 0900-fietskluis/0900-343 875 5847 ( 0,20, per minuut).

Ook kunt u een brief sturen naar NS Fiets, Postbus 2534, 3500 GM Utrecht. Voorzien van uw adresgegevens, telefoonnummer en het station waar u een fietskluis wilt huren.

Bestemmingsplannen


Bestemmingsplan Binnenstad, deelplan O-kwadraat (fase 1) vastgesteld

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 28 mei 2002, bij besluit nr. 23812 het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan O-kwadraat (fase 1) vastgesteld.

Fase 1 van het plan O-kwadraat betreft het gebied omsloten door Oldenzaalsestraat, Oude Molenweg, Colensostraat en de Paul Krugerstraat. Voor dit gebied is een bestemmingsplan opgesteld om woningbouw te realiseren. De voormalige dr.Schaepman MAVO is in het plan opgenomen en zal na restauratie dienst doen als wooncomplex, al dan niet gecombineerd met kleine dienstverlenende bedrijven.

In tegenstelling tot het ontwerp bestemmingsplan is het plan zodanig gewijzigd vastgesteld dat de voorgestane parkeerkelder uit maximaal een bouwlaag mag bestaan.
Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan O-kwadraat (fase 1) ligt van 5 juni tot 3 juli 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Aangezien het een bestemmingsplan betreft dat gewijzigd door de raad is vastgesteld, kan tevens een ieder binnen de genoemde termijn tegen de wijziging bedenkingen indienen bij het College van Gedeputeerde Staten.

Bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Zuid (gewijzigd) vastgesteld

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 28 mei 2002, bij besluit nr. 23579 het bestemmingsplan Vossenvelt, Broek-Zuid vastgesteld.

Het gebied Broek Zuid wordt globaal omsloten door de Mr. Molendijkweg, de Deurningerstraat, de Vossenbeltweg en de Slangenbeekweg. Het woongebied Broek Zuid wordt met toepassing van een tweetal planologische procedures ontwikkeld. Een deel van het totale plangebied is inmiddels met toepassing van art. 11 WRO vastgesteld. Momenteel ligt ter inzage het gedeelte van Broek Zuid dat met toepassing van art. 10 WRO dient te worden gerealiseerd. De zuidelijke begrenzing van dit plangebied heeft ter hoogte van de splitsing Vossenbeltweg, Bastenakenstraat en de Slangenbeekweg een grillig verloop.
In tegenstelling tot het ontwerp bestemmingsplan is het plan op onderdelen gewijzigd vastgesteld
Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Zuid ligt van 5 juni tot 3 juli 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Aangezien het een bestemmingsplan betreft dat gewijzigd door de raad is vastgesteld, kan tevens een ieder binnen de genoemde termijn tegen de wijziging bedenkingen indienen bij het College van Gedeputeerde Staten.

* Berkweg 34, oprichten schuur

* Coba Kellingstraat 83, veranderen en vergroten woonhuis
* Groenhofstraat 39, veranderen en vergroten woonhuis
* Irisstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Poolsterstraat 49, plaatsen dakkapel

* Aardoliestraat 5, inrichten steiger

* Anthoniusstraat 54, veranderen en vergroten woonhuis
* Binnenhavenstraat 55, plaatsen 3 kantoorunits (tijdelijk)
* Castorweg 237, veranderen en vergroten woonhuis
* Dinkelstraat 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Jupiterstraat 18, plaatsen dakopbouw

* Krabbenbosweg 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Pastoor Eppinkstraat 67, oprichten tuinhuisje
* Sloetsweg 120, veranderen en vergroten woonhuis
* Sportlaan Driene tegenover nr. 10, oprichten schoolgebouw
* Stekelbaarsstraat 8, oprichten woonhuis
* Turbinestraat 6, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Uitslagsweg 88, oprichten tuinhuisje

* Veluwestraat 112, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een
* Wolfkaterweg 63, oprichten paardenstal , machineberging en werkplaats

* Woolderesweg 130, oprichten 7 noodlokalen
* Ziekenhuisstraat nabij nr. 2 , oprichten studiogebouw
* Zonstraat 35, plaatsen dakkapel

* Zonstraat 37, plaatsen dakkapel

* Zwavertsweg 108, veranderen en vergroten kleedaccomodatie /berging/personeelsruimte
Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden ze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.
In de week van 20 tot en met 24 mei is ingestemd met:
* Else Mauhsstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Hobbemastraat 9, oprichten tuinhuisje

* Poolsterstraat 22, plaatsen dakkapel

* Rumkehof 11, oprichten tuinhuisje

* Stockholmstraat 33, veranderen en vergroten berging In de week van 20 tot en met 24 mei is vergunning verleend voor:
* Beekstraat 41, oprichten bioscoop

* Bronforelstraat 48, oprichten woonhuis

* Gerdastraat 2 t/m 80, oprichten 2 appartementencomplexen
* Haaksbergerstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* Hegemansweg 34, veranderen en vergroten woonhuis
* Johan Buziaustraat 86, veranderen en vergroten woonhuis
* Louis Bouwmeesterstraat 164, veranderen en vergroten woonhuis
* Merelweg 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Otterstraat 22, veranderen en vergroten woning
* Parijsstraat 43, veranderen en vergroten woonhuis
* Rudolfstraat 76, veranderen en vergroten woonhuis
* Schippersstraat 19 - 21, oprichten opslagruimte
* Schneiderstraat 18, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een
* Schneiderstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v een erker en vergroten berging

* Willem de Merodestraat 2, veranderen gevel In de week van 20 tot en met 24 mei is vergunning verleend voor:
* Breemarsweg 415, slopen woonhuis

* Deurningerstraat 250, slopen kantoorunit
* Merelweg 29, slopen woonhuis

Reclamevergunningen

In de week van 20 tot en met 24 mei is vergunning verleend voor:
* Geerdinksweg 141, plaatsen opschrift

* Nieuwstraat 55, plaatsen 2 lichtbakken
De instemming meldingen, verleende bouw-, sloop- en vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van De besluiten zijn genomen in de week van 20 tot en met 24 mei 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW Een aanvraag is ingediend voor:

* Dalmedenweg 9, het oprichten van een woonhuis met garage Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Om, vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan, medewerking te kunnen verlenen aan het hierboven genoemde bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet, zijn burgemeester en wethouders van plan de daarvoor benodigde verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij het College van Gedeputeerde Staten.
Ter inzage en zienswijze
Het bouwplan ligt van 5 juni tot 3 juli 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar kunt u van 5 juni tot 3 juli 2002 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, Vrijstellingen artikel 19 lid 3 WRO
De volgende verzoeken zijn ingediend voor vrijstelling van de gebruiksbepalingen van de geldende bestemmingsplannen:
* Scheldestraat 34, bedrijfsactiviteiten m.b.t. duikopleidingen (ResortDiving)

* Sloetsweg 89, vestigen tandtechnisch laboratorium De verzoeken zijn in strijd met de ter plaatse geldende artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor het wijzigen van het gebruik van opstallen in de bebouwde kom. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de verzoeken passen binnen het Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 5 juni tot 3 juli 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 3 juli 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Artikel 19 lid 3 WRO

* Abelenstraat 38, het veranderen en vergroten van een woning met een erker
Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 5 juni tot 3 juli 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 5 juni tot 3 juli 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Binnenplanse vrijstelling artikel 15 WRO
Een verzoek is ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen ten behoeve van:

* Oude Bornseweg 168, het uitbreiden van een garagebedrijf met 10% verruiming van de bouwhoogte
het bestemmingsplan "Hengelose Es Noord, deelplan woongebied" bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 5 juni tot 19 juni 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 19 juni 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer


Beschikkingen tot intrekking vergunningen
Op grond van artikel 8.25 eerste lid onder c en/of d van de Wet milieubeheer is besloten tot intrekking van de vergunningen, die eerder op grond van de Hinderwet (nu Wet milieubeheer) voor het houden van vee in stallen zijn verleend aan respectievelijk:
* M.J.G. Scholten, Bentelerweg 27 (eerder no. 31)
* H.J. Schoolkate, Geurdsweg 54

Tot intrekking wordt overgegaan of omdat er al tenminste 3 jaar geen sprake meer is van het houden van vee

met gebruikmaking van de vergunning of omdat de inrichting opgeheven of "verwoest" is.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De beschikkingen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 5 juni 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Milieu.

Als uw belang rechtstreeks betrokken is bij een van beide beschikkingen dan kunt u gedurende de inzageperiode hiertegen schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste: naam en adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

De beschikkingen worden van kracht na afloop van de bezwarentermijn, tenzij voor het verstrijken van deze termijn een bezwaarschrift wordt ingediend en tevens bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag een schriftelijk verzoek wordt gedaan om voorlopige voorziening.

Indien u een verzoek doet om voorlopige voorziening bent u een griffierecht verschuldigd van 109 (voor rechtspersonen 218,-) dat bij inwilliging van uw verzoek voor terugstorting in aanmerking komt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Besluit tot stellen nadere geluideis

Burgemeester en wethouders hebben besloten om op grond van artikel 5, eerste lid van het Besluit horeca-, sport- en recreatievoorzieningen milieubeheer, een zogeheten "nadere eis" te stellen aan:
* Restaurant de Zegger, Haaksbergerstraat 51. Dit ter voorkoming of beperking van geluidhinder.

Deze nadere eis houdt in dat, in afwijking van het bepaalde in het Besluit voor de door het restaurant te veroorzaken maximaal toegestane equivalente geluidniveaus, lagere etmaalwaarden gelden. Bij het stellen van de nadere geluideis, door wijziging van het algemeen geldende geluidsvoorschrift 1.1.1. in de bijlage bij het Besluit, is mede rekening gehouden met de ligging van het restaurant op het voor geluid gezôneerde industrieterrein Twentekanaal-Zuid. Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening Het besluit ligt van 5 juni tot 18 juli ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.
Gedurende deze periode kunt u, indien uw belang rechtstreeks betrokken is bij het besluit, bezwaar indienen tegen het besluit. Het bezwaarschrift dient gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend te zijn en voorzien van een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht. U kunt uw bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Tegen de beslissing op het bezwaarschrift kunt u desgewenst nog gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt gelijktijdig met uw bezwaar - of beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing) doen bij de Voorzitter van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Meldingen op grond van artikel 8.19, lid 2.

Meldingen zijn ontvangen van:

* J.M. Kuipers en Zn. Loonbedrijf, m.b.t. diverse veranderingen aan het loonbedrijf, Sluitersdijk 32. Burgemeester en wethouders hebben geoordeeld dat de gemelde veranderingen zullen leiden tot andere en mogelijk grotere nadelige milieugevolgen dan die de inrichting mag veroorzaken volgens de geldende vergunning. Daarom is besloten de melding niet te accepteren. Voor de beoogde veranderingen zal een vergunning moeten worden aangevraagd.
* A.F.J. Blokhuis m.b.t. de bouw van een hal voor opslagdoeleinden, Oosterveldstraat 11. Burgemeester en wethouders hebben geoordeeld dat de gemelde veranderingen niet leiden tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan die de inrichting mag veroorzaken volgens de geldende vergunning en dat de melding geen aanleiding geeft tot het aanpassen van deze vergunning.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De meldingen, de besluiten en eventuele andere relevante stukken liggen ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

De stukken met betrekking tot de melding van Kuipers en Zn. liggen ter inzage tot en met 3 juni 2002.

De stukken met betrekking tot de melding van A.F.J. Blokhuis liggen ter inzage tot en met 11 juli 2002

Als uw belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken kunt u gedurende de inzageperiode schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet u richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo. Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag) een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Voor meer informatie kunt u zich richten tot de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Parkeerplaatsen voor gehandicapten


In de week van 13 tot en met 17 mei 2002 en 27 tot en met 31 mei 2002 is besloten om de volgende gehandicaptenparkeerplaatsen toe te wijzen:
* Haverstraat, op het parkeerterrein van zorgcentrum "Carint-Humanitas" zijn 3 gehandicaptenparkeerplaatsen toegewezen:
1x in de rij van 4 brede parkeerplaatsen ter hoogte van de hoofdingang; 1x naast de overkapping ten behoeve van de dienstbus en 1x ter hoogte van de neveningang

* Spiegelstraat, op het parkeerterrein ten behoeve van de woonflat met de oneven nummers: 1 tot en met 73

* Genestetstraat, de buitenste parkeerplaats voor woning nummer 15
* Slaurhoffstraat, op Plein 2 van t Swafert, de tweede parkeerplaats van 3 parkeerplaatsen

De parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld. Ter inzage en bezwaar
De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Verkeersbesluiten


Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersbesluiten genomen:

* Tijdelijke afsluiting Beekstraat: op 28 mei 2002 onder nummer 25374 inhoudende het tijdelijk afsluiten van de Beekstraat gedurende de werkzaamheden van de bouw van de bioscoop tussen de Brugstraat en de Brinkstraat. Het fietsverkeer, bouwverkeer en de hulpdiensten worden hiervan uitgezonderd. Tevens wordt een verbod ingesteld (brom)fietsen te stallen buiten de daarvoor bestemde rekken. De maatregel wordt genomen om de veiligheid tijdens de bouw te garanderen en een doorgang open te kunnen houden voor hulpdiensten.

* Instellen verbod tot stilstaan bij de school De Zevensprong: op 28 mei 2002 onder nummer 25375 inhoudende het instellen van een verbod tot stilstaan aan beide zijden van de weerszijden van de Coornhertstraat ter hoogte van de school De Zevensprong. Het verbod zal gaan gelden op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Omdat een aantal kinderen met de taxi naar en van school worden gebracht en gehaald, worden taxis van het verbod tot stilstaan uitgezonderd aan de zuidzijde van de Coornhertstraat. Met deze maatregel wordt beoogd de veiligheid van kinderen te waarborgen.
De besluiten liggen van 5 juni tot 17 juli 2002 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden van 5 juni tot 17 juli 2002 bezwaar indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Londenstraat
Vanaf maandag 10 juni 2002 worden de kruispunten in de Londenstraat opnieuw bestraat. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren ongeveer 8 weken.
Tijdelijke afsluiting spoorwegovergangen
In verband met werkzaamheden aan het spoor zijn de volgende spoorwegovergangen binnenkort enige tijd afgesloten voor alle verkeer:
* Leutinkveldweg: 16 , 29 en 30 juni en 13 en 14 juli
* Nieuwe Grensweg: 16, 29 en 30 juni en 6 en 7 juli
* Zwavertsweg: zondag 30 juni

De werkzaamheden vallen allemaal in het weekend. Lezing over oud Hengelo


Op woensdag 12 juni
De tentoonstelling over de geschiedenis van Hengelo in de hal van het stadhuis, heeft veel bezoekers getrokken. Dat is de reden om voor iedereen die de tentoonstelling nog niet heeft gezien of misschien nog een laatste keer wil komen, een lezing en een rondleiding te organiseren.
Lezing over 200 jaar Hengelo
De heer Helmig Kleerebezem houdt op woensdag 12 juni van 15.00 tot ca. 16.15 uur een boeiend verhaal over onze stad in de burgerzaal van het stadhuis. De entree is gratis.
Wilt u hier graag bij zijn, belt u dan even onze Gemeentewinkel om u aan te melden, telefoon 2459 555. Wij weten dan hoeveel mensen er ongeveer komen.
Rondleiding
Na de lezing van de heer Kleerebezem geeft Oald Hengel nog een laatste rondleiding door de expositie. Deze rondleiding duurt van ca. 16.15 uur tot 16.45 uur, dus ongeveer 30 minuten.
Laatste weken tentoonstelling
Na volgende week vrijdag is de tentoonstelling Hengelo 200 jaar gesloten. Bent u nog niet op bezoek geweest, of wilt u nog een keer komen, dan kan dat alleen nog deze week en volgende week. Vrijdag 14 juni is de laatste openingsdag, daarna wordt de tentoonstelling afgebroken.
U bent van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en donderdagavond doorlopend tot 21.00 uur. Zaterdag 8 juni bent u welkom tussen 14.00 en 17.00 uur.
mei 7 14 21 28