DEDIGATE

Dedigate realiseert sterke resultaten in het eerste trimester

Dedigate realiseert sterke resultaten over de eerste 4 maanden van

2002

Hosting pionier realiseert beste resultaten sinds oprichting

Haarlem, 3 juni 2002 - Dedigate, pionier in managed hosting services, maakte onlangs bekend dat het gedurende de eerste 4 maanden van dit jaar sterke resultaten heeft behaald. De onderneming zag in dit eerste trimester haar opdrachtenportefeuille toenemen met maar liefst 2 miljoen Euro. Dit is een verhoging van 30% ten opzichte van de resultaten over hetzelfde trimester in 2001. Dit is uitzonderlijk, rekening houdend met de Internethype tijdens dezelfde periode in het vorig jaar. Op basis van Dedigates' huidige klantenpakket is de omzet gedurende de maand april gestegen tot boven de 2 miljoen Euro. Door nieuwe contracten met onder andere TamTam en Xantic in Nederland en Kelkoo in Frankrijk weet Dedigate zich verzekerd van een gezonde orderportefeuille en verstevigt ze haar positie als belangrijke aanbieder op het gebied van managed hosting services. De sterke groei van de organisatie bevestigt dat het concept van Dedigate aanslaat en een stijgende vraag creëert naar kwalitatief hoogstaande managed hosting services.

Op het gebied van managed hosting services is Dedigate actief in Nederland, België en Frankrijk. Dit is een activiteit waarbij een gespecialiseerde leverancier instaat voor het volledige beheer van een website of de on-line transacties van een bedrijf. 'Het Internet is een steeds belangrijker kanaal voor veel ondernemingen, waarbij een efficiënt beheer van de webinfrastructuur absoluut noodzakelijk is voor de goede werking en uitstraling van het bedrijf. Door de huidige economische groeivertraging focussen bedrijven zich meer en meer op hun kernactiviteiten, en wordt het beheer van de webinfrastructuur vaker uitbesteed,' zegt Herman Oggel, Managing Director van Dedigate.

'Zelf instaan voor de implementatie en het beheer van een webinfrastructuur is vandaag de dag te duur en te tijdrovend. Het uitbesteden van hosting biedt zowel op technologisch als op zakelijk vlak tal van voordelen. Wel zien we een verschuiving naar dié hosting bedrijven die een gezonde financiële onderbouw hebben en een garantie kunnen geven voor de toekomst. We verwachten dan ook dat de vraag naar hosting nog verder zal toenemen in de loop van 2002'.

Expert in Managed Dedicated Hosting
Dedigate werd in februari 2000 opgericht door een team van hosting experts en wordt ondersteund door internationale durfkapitaalbedrijven waaronder NIB Capital Private Equity, Big Bang Ventures, Partech International en NeSBIC Cte Fund.

Over Dedigate
Dedigate biedt managed dedicated hosting services aan ASP's, webdesigners, systeemintegrators en e-businessbedrijven. Het bedrijf is momenteel actief vanuit zijn kantoren in Haarlem (NL), Lochristi (B) en Parijs (F). Dedigate telt 28 werknemers die gespecialiseerd zijn in verkoop, professionele services en klantenondersteuning. Enkele prominente klanten zijn onder andere Tijdnet, Test-Aankoop, Info2clear, Chat.be en Samsonite Europe in België; BodyVitaal (een portaalsite voor gezondheidszorg), Royal Nederland (verzekeringsdiensten) en Station 12 (satellietcommunicatie KPN/Telstra) in Nederland, en Kelkoo (een portaalsite voor Internet shopping) en Le Revenu (portaalsite voor zakelijk en financieel nieuws) in Frankrijk. www.dedigate.com