Ingezonden persbericht

Aandeel in Delcan versterkt verkeersmanagement DHV

De DHV Groep heeft een 40%-belang in het Canadese advies- en ingenieursbureau Delcan genomen. Op 31 mei j.l. is hiertoe een contract ondertekend.

Delcan heeft ca. 600 medewerkers en is voornamelijk actief in Canada en de Verenigde Staten, maar opereert ook in Zuid-Amerika, Europa en Zuidoost-Azië. In Noord-Amerika is Delcan marktleider op het gebied van verkeersmanagement. DHV speelt op dit vakgebied tevens een toonaangevende rol. Door de krachten te bundelen wordt een markt-leiderspositie op het gebied van verkeersmanagement gerealiseerd.

In 2001 behaalde Delcan, met een goede werkvoorraad en winstgevendheid, een omzet van ¬ 60 miljoen. Delcan zal vanaf 1-1-2002 voor 40% geconsolideerd worden in de DHV cijfers. Het totaal aantal medewerkers van de DHV Groep stijgt hierdoor naar ruim 4000.

Strategische overwegingen
De transportmarkt groeit wereldwijd. Met name in ontwikkelde economieën bestaat er steeds meer behoefte verkeersproblemen in en rondom de stedelijke gebieden tegen te gaan. De verantwoordelijke overheden zijn in toenemende mate geïnteresseerd in oplossingen die zijn gebaseerd op een betere benutting van de bestaande infrastructuur. Verkeersmanagement kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van deze verkeersproblematiek. De samenwerking tussen Delcan en DHV zal primair op deze groeimarkt zijn gericht.

De activiteiten van Delcan in andere sectoren ­­­ ­ water en milieu, programma-, en projectmanagement, bruggen en tunnels bieden voor beide bedrijven eveneens perspectieven voor samenwerking en groei.

Via de alliantie met DHV kan Delcan bovendien beter inspelen op de schaalvergroting in de branche en zodoende op de internationale markt meedingen naar grotere projecten op het gebied van transport en (afval-) water. In Griekenland en China zijn reeds gezamenlijk projecten op het gebied van dynamisch verkeersmanagement ondernomen.

Profiel Delcan
Delcan is een internationaal advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Toronto (Canada). Het bedrijf heeft ca.600 medewerkers. De belangrijkste werkvelden zijn verkeersmanagement, wegen, bruggen water en milieu, De diensten omvatten advisering, ontwerp en engineering, project-, contract- en programmamanagement.

Delcan-vestigingen:
Canada, de Verenigde Staten, Hongkong, Taiwan, Venezuela, El Salvador, Israël, Maleisië en Afrika.

Profiel DHV Groep
DHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau, dat diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt in de markten:
· Transport en Infrastructuur;
· Bouw en Industrie;
· Water;
· Telecommunicatie;
· Ruimtelijke Ordening en Milieu.

De ruim 4000 professionals werken vanuit een maatschappelijke betrokkenheid aan innovatieve concepten. Erkende expertise wordt via een hecht kennisnetwerk met sterke lokale aanwezigheid beschikbaar voor klanten in de publieke en private sector.

De diensten omvatten: management consultancy, advisering, ontwerp en engineering, project-, contract- en exploitatiemanagement.

DHV, Communications

t: + 31 33 468 2016
f: + 31 33 468 2033
www.dhv.nl