---
Nieuw rapport bevestigt EMC's toppositie in opslagnetwerken

---

Nieuwegein, 06/03/2002

EMC, wereldwijd marktleider in opslagsystemen, heeft vorig jaar het grootste marktaandeel behaald in de 'Fabric Attached Storage'-markt (FAS). Volgens een nieuw rapport van analist Gartner Dataquest behaalde EMC daarin een marktaandeel van 43,3%, meer dan het dubbele van de nummer twee. Gartner Dataquest definieert FAS als de combinatie van SAN (opslag-netwerken) en NAS (opslagsystemen voor het gewone IP-computernetwerk). Volgens het rapport groeide de FAS-markt met 21,6% tot 7,6 miljard USD in 2001.

"EMC heeft duidelijk de vruchten geplukt van zijn aanbod waarin SAN- en NAS-systemen gezamenlijk of onafhankelijk gebruikt en beheerd kunnen worden. EMC is het enige bedrijf dat ruime ervaring en een technologische voorsprong heeft in heterogene opslagnetwerken. We zijn vijf jaar geleden begonnen veel in zowel NAS- als SAN-technologie te investeren en de resultaten van die vroege start, zijn nu duidelijk en in het voordeel van onze klanten," aldus David Donatelli, vice-president Storage Platforms bij EMC.

In het SAN-segment liep EMC verder uit met een marktaandeel van 41,9% in 2001. Vorig jaar werd EMC voor het eerst ook marktleider in het NAS-segment met 48,5% van de wereldwijde omzet. EMC is het enige bedrijf met een marktaandeel van meer dan 10% in beide segmenten. Uit een rapport van Gartner Dataquest uit de maand maart bleek ook al dat EMC marktleider is in opslagsoftware.

Een onderdeel van die opslagsoftwaremarkt is Storage Resource Management (SRM) software. Daarin behaalt EMC een omzetaandeel van 43,5%. SRM-software beheert en automatiseert onderdelen van een opslagnetwerk. Carolyn DiCenzo, analist bij Gartner Dataquest: "Door opslagsystemen in netwerken te gebruiken, werd het beheer ervan complexer. Zo'n opslagnetwerk delen over verschillende servers, toepassingen en bedrijfsonderdelen, heeft de vraag verhoogd naar beheersoftware. Die software zorgt voor een gecentraliseerde administratie en een geautomatiseerd beheer van complexe IT-infrastructuren die op opslagnetwerken gebaseerd zijn."

Volgens Gartner Dataquest worden NAS- en SAN-systemen meer en meer samen gebruikt. Voor ondernemingen is het bijzonder belangrijk om die samen te kunnen beheren. Gartner schat dat tegen het midden van dit decennium meer dan 70% van alle opslagsystemen in een netwerk zullen geïnstalleerd zijn.

Marktleider in opslagsystemen
Volgens het rapport van Gartner Dataquest, was EMC in 2001 ook de algemene marktleider in de externe RAID-systemen. Dat zijn opslagsystemen die onafhankelijk van servers werken. In die markt behaalde EMC een aandeel van 25,3% van de omzet. Het FAS-segment is een groot en snelgroeiend onderdeel van die markt.

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0112-1DF926