Ingezonden persbericht

Compuware kondigt browser-georiënteerde oplossing aan voor analyse van bedrijfsapplicaties

Compuware iSTROBE en STROBE vereenvoudigen prestatieanalyse door automatisering

Amsterdam--3 juni, 2002--Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) kondigt aan dat STROBE 2.5 nu algemeen verkrijgbaar is en introduceert tevens iSTROBE, een nieuwe browser-georiënteerde oplossing voor het analyseren van applicatieprestaties. Compuware STROBE 2.5 introduceert nieuwe functionaliteit die automatisch afwijkend applicatiegedrag registreert. Compuware iSTROBE biedt interactieve analyse van bedrijfsapplicaties voor WebSphere MQ, CICS/TS, Visual Age voor Java, DB2, IMS en Unix System Services.

Met Compuware STROBE kunnen organisaties nagaan waar en hoe applicaties gebruikmaken van resources in IBM OS/390- en z/OS-omgevingen. Door toepassing van STROBE in de belangrijkste fasen van de levenscyclus van de applicatie--met name tijdens de ontwikkelings-, test- en productiefase--kan een grotere efficiëntie en betrouwbaarheid van applicaties worden bereikt en wordt introductie van ongewenste prestatieproblemen voorkomen. Met STROBE 2.5 kunnen bedrijven problemen effectiever analyseren en sneller fouten in applicaties opsporen.

Met behulp van STROBE's prestatieprofielen kan iSTROBE de prestatiekenmerken van complexe applicatieproblemen snel en eenvoudig identificeren. iSTROBE versterkt de effectiviteit van STROBE door de identificatie van prestatiemogelijkheden binnen het STROBE prestatieprofiel te vergroten en te vereenvoudigen. Hierdoor beschikt de IT-afdeling sneller over krachtigere hulpmiddelen waardoor een snellere en hogere rentabiliteit op investeringen wordt bereikt.

"Als we een tool nodig hebben om de efficiency te vergroten, dan gebruiken we STROBE omdat het de infrastructuur van het hele systeem en subsysteem doorlicht en duidelijk aangeeft welke regel of regels code, database-aanroepen of systeemservices de problemen veroorzaken", aldus Darryl Lemecha, Chief Information Officer bij ChoicePoint Inc. "Onze IT-professionals bij ChoicePoint kunnen zo hun aandacht specifiek richten op inefficiënties en stroomlijning van applicaties om de respons- en verwerkingstijden te verbeteren."

"Elke dag worden bedrijven geconfronteerd met nieuwe efficiencyproblemen, die uit het niets lijken voort te komen. Het identificeren en oplossen van deze problemen zonder betrouwbare en accurate informatie kan de oplossing ervan vertragen en meer problemen veroorzaken", aldus Paul Charchaflian, Product Line Sales Director bij Compuware. "STROBE en iSTROBE vormen een sterke combinatie bij het oplossen van problemen rond applicatieprestaties en beperken kostbare en onnodige upgrades."

ChoicePoint Inc.
ChoicePoint Inc. (NYSE: CPS) is toonaangevend leverancier van identificatie- en verificatie-services die slimmere beslissingen in een snel veranderende wereld mogelijk maken en daarmee voorzien in de informatiebehoeften van bedrijven, overheden en individuen. ChoicePoint richt zich op de bescherming van de persoonlijke privacy en bevordering van verantwoord gebruik van informatie voor een veiligere samenleving. Raadpleeg voor meer informatie over ChoicePoint de website www.choicepoint.net.

Over Compuware
Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) is een miljarden bedrijf dat software en professionele diensten biedt die productiviteit optimaliseren en kosten minimaliseren gedurende de gehele levenscyclus van applicaties. Om te kunnen voorzien in de snel veranderende behoeften van bedrijven van elke omvang, weten Compuware's toonaangevende oplossingen de kwaliteit van gedistribueerde e-business- en bedrijfsapplicaties te vergroten, de integratie ervan te vereenvoudigen en de prestaties te verhogen . Neem voor meer informatie over Compuware contact op met het kantoor in Amsterdam 020 - 311 88 00. U kunt Compuware ook op het World Wide Web bezoeken op http://www.compuware.nl.

Voor meer informatie

Compuware B.V.
Rolf Visser
Marketing Manager
rolf.visser@nl.compuware.com
Tel: 020 3118800
Mob: 06 25010100

JK&K Communications B.V.
Marjolein Klaassen
PR
marjolein.klaassen@jkkcom.nl
Tel: 020-4623900
Mob: 06-53254635