BEURS.NL

I-Mode goedkoopste voor mobiele belegger

ARNHEM Wie onderweg beurskoersen wilt volgen is het goedkoopste uit met een I-Mode toestel. Het nieuwe speeltje van KPN werd getest door de website BEURS.NL Een maand lang volgde 3 beleggers mobiel de beurzen. Eén was uitgerust met een I-Mode toestel en de andere twee maakte gebruik van een normale GSM. Met het GSM toestel werd o.a. gebeld met diverse koerslijnen (0900 nummers) en SMS berichten ontvangen.

Het voordeel van I-Mode is dat men vooraf een zo genoemde data bundel inkoopt. Zo kun je met een bundel van 1 MB ruim 1000 koersen opvragen per maand. Veel koersen zijn vaak nog voorzien van een grafiekje plus het laatste nieuws. Dit alles wordt gepresenteerd op een aantrekkelijk kleurenschermpje. De kosten per maand bedragen 10 euro voor de data bundel en 3 euro voor toegang tot I-Mode. Daarnaast betaalt men nog 2 euro aan de koersdata leverancier (per maand).

Het opvragen van koersen per SMS of via een 0900 lijn zijn aanzienlijk duurder. Vraag je 1000 koersen per maand op dan kom je al gauw op een bedrag van 350 euro. Geen vergelijk dus met de 15 euro van I-Mode en al helemaal geen vergelijk met de presentatie van de informatie.

Het nadeel van I-Mode is dat men een nieuw toestel moet aanschaffen. Dit kost eenmalig een dikke 200 euro. Maar dan heb je wel een zeer compact mobieltje waarmee je snel en gemakkelijk door aandelenland zapt.

BEURS.NL
van Lawick van Pabststraat 129
6814 HD Arnhem
E-mail: redactie@beurs.nl


03 jun 02 15:13