Hollandsche Beton Groep

Persberichten
30 mei 2002
Feestelijke start bouw woningen Havenkwartier in Scheveningen

Scheveningen De heer W.J. Stolte, wethouder van de gemeente Den Haag, slaat op maandag
3 juni de eerste paal voor de bouw van het woningbouwproject Havenkwartier in Scheveningen.
HBG Vastgoed bv realiseert hier aan de Dr. Lelykade en de Koppelstokstraat bij de Tweede Haven
13 stadswoningen en 68 appartementen. De appartementen hebben een gezamenlijke daktuin. Onder de appartementen zijn vier commerciële ruimten gesitueerd, alsook een restaurant en een bouwmarkt.

De stadswoningen beschikken op de begane grond over een atelier/werkruimte, een berging en een carport. Het woongedeelte met woonkeuken bevindt zich op de eerste verdieping. Alle stadswoningen hebben een ruim terras.
De appartementen zijn verdeeld over vier woontorens, waarvan de hoogste toren zeven verdiepingen telt. De appartementen variëren in grootte van 102 m2 tot ruim 165 m2. Elke bewoner heeft de beschikking over een, twee of drie parkeerplaatsen in de afgesloten parkeergarage.

De woningen zijn ontworpen door architect Kees Rijnboutt van de architectengroep te Amsterdam. De uitvoering van het project is in handen van HBG Woningbouw bv te Rijswijk. HBG zal naar verwachting de woningen in het derde kwartaal van 2004 opleveren.

Het project Havenkwartier maakt onderdeel uit van het door de gemeente ingezette 'Masterplan Scheveningen-Kuststrook' dat zich richt op een integrale en duurzame kwaliteitsverbetering van dit kustgebied.

HBG Vastgoed en HBG Woningbouw bv maken deel uit van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.

terug