Gemeente Stadskanaal

03-06-2002

Vaccinatiecampagne meningokokken C

In de periode van 3 juni tot en met 19 juni worden in onze provincie ruim 61 duizend kinderen en jongeren gevaccineerd tegen de meningokok C-bacterie. Dit geldt alleen voor kinderen in de leeftijd van 14 maanden tot en met 5 jaar en voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Uw kind heeft hiervoor een oproep ontvangen, als hij of zij in één van beide leeftijdsgroepen valt. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar ontvangen na de zomervakantie een oproep. Voor kinderen in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde is de vaccinatie op 18 juni in sporthal "De Spont", Gandhiplein 3 in Stadskanaal. Kinderen in de bovenstaande leeftijdscategorieën hebben inmiddels een oproep van de GGD ontvangen. In deze oproep stond echter een verkeerde locatie genoemd. Deze week (week van 3 tot en met 7 juni) ontvangen alle kinderen een nieuwe oproep met daarin de juiste locatie.

Het kan echter zo zijn dat uw kind wel in de leeftijdsgroep valt maar geen oproep heeft ontvangen. In dat geval kan uw kind toch gevaccineerd worden. Meldt u zich dan op de locatie en de datum die geldt voor uw gemeente.
U meldt zich dan bij de receptie waar uw wordt verwezen naar het administratieloket. Hier ontvangt u een blanco oproepkaart. Zorgt u er wel voor dat als uw kind nog geen 16 jaar is, deze oproepkaart wordt getekend door degene die het voogdijschap over uw kind heeft. Voor vragen over de vaccinatiecampagne kunt u bellen met het speciaal daarvoor opengestelde informatienummer: (050) 311 44 50. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur.