NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

N.V. NOM
Van Swietenlaan 25/2
Postbus 424
9700 AK Groningen
Tel.:
Fax:
E-mail: (050) 521 44 44
(050) 521 44 00
info@nom.nl

---

Postgroep en NOM nemen De Eendracht Karton in Appingedam over

Groningen/Winschoten, 31 mei 2002 -
De Post Groep te Winschoten en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) hebben heden kartonfabriek De Eendracht in Appingedam overgenomen van Gruber und Weber Beteiligungs GmbH. De Post Groep heeft de meerderheid van de aandelen overgenomen (70%), de NOM de rest.

Gruber und Weber Beteiligungs GmbH. heeft in een eerder stadium aangegeven De Eendracht niet meer tot haar kernactiviteiten te beschouwen. De Post Groep wil De Eendracht binnen haar onderneming voortzetten als een zelfstandig Noord-Nederlands bedrijf. De Eendracht is goed inpasbaar binnen de Post Groep, omdat de onderneming nauw verbonden is met de kartonindustrie. Directeur N. Post van de Post Groep heeft recent het beleid van de onderneming gericht op concentratie en uitbreiding van activiteiten in Noord-Nederland. Post heeft om die reden vestigingen in Midden- en Zuid-Nederland en België afgestoten.

De Eendracht kampt de laatste jaren met slechte financiële resultaten. De Post Groep zal maximaal inzetten op verbetering van de resultaten en continuïteit van de onderneming. De Post Groep zal de directie over De Eendracht gaan voeren en er zal een Raad van Commissarissen worden ingesteld met leden die over specifieke expertise beschikken met betrekking tot de core business van De Eendracht.

De directie van de NOM is zeer ingenomen met de betrokkenheid van de Post Groep in de overname. "We vinden het erg belangrijk dat een solide onderneming als de Post Groep De Eendracht overneemt. Bovendien is het een goede zaak dat het een bedrijf uit de regio betreft met een directie die het gebied een warm hart toedraagt. Deze overname is van groot belang voor de continuïteit van De Eendracht", aldus de directie van de NOM.

Onder de Post Groep vallen onder meer palletbedrijf Post Pallets in Finsterwolde en panelenfabriek Lamico Winschoten. Er zijn in totaal 130 mensen werkzaam. De omzet van de Post Groep in 2001 bedroeg ¤ 60 miljoen.
Bij De Eendracht Karton zijn circa 235 mensen werkzaam. De omzet bedroeg in 2001 ¤ 55 miljoen.

De NOM heeft ¤ 93 miljoen geïnvesteerd in 130 bedrijven. Zij verschaft risicodragende financiering en verleent diensten aan ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Friesland of Drenthe. De NOM richt zich op het financieren van bedrijfsactiviteiten, joint ventures, management buy-outs/buy-ins en aandelenoverdracht, vooral in het kader van opvolging.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de heer T. Jensma van de NOM, tel. 050-5214408