Ingezonden persbericht


De Nokia 3-DNS® Controller 520 biedt Wide Area Traffic Management via

data centers over de hele wereld

Intelligente oplossing voor load balancing waarborgt optimale beschikbaarheid van de

IP-applicatie en aanzienlijk verhoogde performantie

Leidschendam, 3 juni 2002 Nokia lanceert vandaag zijn nieuwe 3-DNS® Controller 520, een oplossing voor wide area traffic management, die bestemd is voor bedrijven en service providers en instaat voor de hoge beschikbaarheid van IP-applicaties en services. De Nokia 3-DNS werkt via talrijke data centers over de hele wereld en waarborgt optimale beschikbaarheid van de applicatie, betrouwbaarheid en snelle performantie voor alle Internetsites, ongeacht de geografische locatie.

De Nokia 3-DNS Controller 520 voegt intelligentie toe aan de DNS-industriestandaard. Hij controleert namelijk de toestand van de data centers, het netwerk en de geografische locatie van de gebruiker en stuurt de traffic vervolgens naar de optimale site op basis van aanpasbare bedrijfsstrategieën. De oplossing werd tevens uitgerust met een primeur: de eerste Content Delivery Network (CDN) schakelfunctie. Door middel van de CDN-schakeling kan de traffic gedeeld worden met een derde CDN, wat de capaciteit van een site sterk uitbreidt. De Nokia 3-DNS Controller 520 en de aanvullende Nokia Internet Traffic and Content Management (iTCM)-producten zijn het resultaat van de alliantie met F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), de toonaangevende provider van iTCM-oplossingen.

Met de introductie van Nokia 3-DNS, uitgerold met de BIG-IP oplossing voor local area traffic management, biedt Nokia voortaan een volledig geïntegreerde, lokale en wereldwijde oplossing aan voor traffic management, verklaart Dan MacDonald, vice president product management bij Nokia Internet Communications. "Het iTCM-productgamma van Nokia is een waardevolle aanvulling op de Nokia algemene Internet productfamilie van oplossingen voor beveiliging en hoge beschikbaarheid."

Nokia 3-DNS ondersteunt een breed gamma applicaties zoals het Internet, e-mail, FTP, streamed multimedia en andere traffic via het IP-protocol. 3-DNS elimineert bovendien zwakke punten door de traffic weg te leiden van sites en servers van slechte kwaliteit. Met de persoonlijke Internet weerkaartfunctie, kunnen de bedrijven de optimale netwerklocaties opzoeken om nieuwe resources uit te rollen. Nokia 3-DNS vereenvoudigt bovendien het werken met complexe informatie en applicaties voor intranet, extranet en het Internet, dankzij de gesynchroniseerde configuratie, waarmee alle Nokia 3-DNS Controllers in het bedrijfsnetwerk probleemloos kunnen worden beheerd.

Extra voordelen:


· Uitgebreide load balancing volgens de meest geavanceerde methodologie

· Uitgebreide controle van de inhoud zorgt ervoor dat de inhoud beschikbaar is voordat de gebruikers naar een site worden geleid

· Disaster recovery toewijzen van back-up sites als er zich een defect voordoet

· Verbeterde beveiliging, schaalbaarheid en beheerbaarheid

· Geen software- of hardware-aanpassingen voor de gebruiker
Tot de Nokia iTCM-producten behoren ook de Nokia BIG-IP FireGuard 520 applicatie, de Nokia BIG-IP HA+ 540 applicatie en de Nokia BIG-IP 2000 en 5000 applicatieschakelaar.

De Nokia 3-DNS Controller 520 zal wereldwijd verkrijgbaar zijn in juni 2002.

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com


---
Leads United
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com

---